Cesar imagery

Weimaraner

Er zijn eindeloze therorieën over de oorsprong van de Weimaraner. Een ding is zeker, de Weimaraner heeft veel van een Brak in zich. Deze honden werden in de eerste dertig jaar van de 19e eeuw aan het hof van Weimar gehouden. In het midden van de eeuw werden ze bijna alleen gehouden door beroepsjagers en jachtopzieners in het midden van Duitsland, vooral in Weimar en Thüringen.

Deze honden werden bijna alleen op prestatie gefokt en toen de dagen van de brak ten einde waren, werden ze gekruist met pointers en setters. De Weimaraner is het oudste Duitse pointerras en is al ruim 100 jaar een zuiver ras.

De veelzijdige Weimaraner (bijgenaamd de ‘Grijze Geest’ vanwege zijn unieke kleur) is een toegewijde gezelschapshond. Van de vroege jaren van het ras tot nu hebben ze als toegewijd gezelschap en als jachthond met de mens geleefd.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Weimaraners worden ongeveer 12 jaar. Maar er zijn oudere exemplaren bekend.

Gemiddelde grootte en gewicht
57 – 70 cm 25 – 40 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
Weimaraners zijn een ras voor mensen die van honden houden die heel erg toegewijd zijn en veel aandacht nodig hebben en die de eigenaar van de ene kamer naar de andere volgen en meestal naast je en tegen je aan gaan liggen als je gaat zitten. Ze zijn heel lief voor kinderen, beschermen ze, houden van plezier, zijn makkelijk te trainen en hangen graag de clown uit.

Overweg kunnen met andere huisdieren
Ze kunnen meestal prima met andere huisdieren overweg, vooral als ze ermee opgroeien, maar konijnen, eenden of wild zijn toch niet aan te raden.

Verzorging
Dagelijks rennen door het park en wat training om ze scherp te houden en te voorkomen dat ze zich gaan vervelen en dingen gaan vernielen. Regelmatig borstelen met een rubberen want is het beste. Als hij aan het verharen is moet dit vaker gebeuren. Dit is meestal twee keer per jaar het geval. Regelmatig baden, oren schoonmaken, teennagels knippen en tandverzorging zijn ook nodig.

De keus voor een Weimaraner moet zorgvuldig gemaakt worden, want ze hebben een actief iemand nodig die bereid is de beweging , liefde en aandacht die de hond vraagt te geven. Ze houden er niet van naar de tuin verwezen en vergeten te worden. Als je eenmaal voor dit ras gekozen hebt, zul je een van de velen worden die vinden dat dit ras het mooiste ras ter wereld is en er nooit meer zonder kunnen leven.

De ideale eigenaar

Iedereeen die een toegewijde hond zoekt.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy