Cesar imagery

Feiten over Pedigree® Dentastix

Wij geloven dat elke hond recht heeft op kwalitatieve, gezonde en voedzame voeding waar ze van genieten. Hier werken wij dan ook hard aan, zo hanteren wij de hoogste standaarden voor alle ingrediënten en worden al onze producten in samenwerking met dierenartsen en wetenschappers van het Waltham Centre for Pet Nutrition ontwikkeld. Pedigree® DentaStix™ is hier een mooi voorbeeld van, een product dat niet alleen lekker is, maar ook wetenschappelijk bewezen effectief is.

Pedigree DentaStix

Pedigree® DentaStix™ is een wetenschappelijk bewezen effectief product

Het is wetenschappelijk bewezen dat Pedigree® DentaStix™ de vorming van tandsteen tot 80% kan verminderen.1 Deze klinische studie is onafhankelijk uitgevoerd door de University van New England in 2003. Een latere studie in 2016 heeft visueel gemaakt hoeveel tandplak Pedigree® DentaStix™ kan verwijderen, dit is zichtbaar gemaakt op de afbeeldingen hieronder.2 Je kan er dus zeker van zijn dat Pedigree® DentaStix™ echt helpt het gebit van je hond gezond te houden.

Pedigree Pedigree

De snelste honden kauwen minimaal 90-130 keer op Pedigree® DentaStix™

Onderzoek laat zien dat zelfs de snelste hond (die het binnen 50 seconden op had) daar tussen de 90 en 130 kauwbewegingen voor nodig had.3 Naast de diep reinigende werking door het kauwen, bevat DentaStix™ ook natriumtripolyfosfaat, zinksulfaat en vitamine E. Deze stoffen dragen, ook na het doorslikken, bij aan een gezonder gebit. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je hond het te snel op eet.

Pedigree® DentaStix™ bevat slechts 82 kcalorieën & minder dan 2% vet

Een DentaStix™ medium bevat slechts 82 calorieën4, geen toegevoegde suikers en minder dan 2% vet. Om er zeker van te zijn dat je hond niet aankomt in gewicht, raden wij aan om ongeveer 10% minder voer te geven tijdens de hoofdmaaltijd. Zo worden de calorieën van Pedigree® DentaStix™ gecompenseerd.

Pedigree® DentaStix™ bevat geen kunstmatige smaakstoffen

Wij gebruiken geen kunstmatige smaakstoffen in onze producten. Tijdens het productieproces komen er in kleine mate natuurlijke suikers vrij, maar wij voegen zelf geen extra suiker toe om het product meer smaak te geven. Wist je dat honden suiker anders proeven dan dat mensen doen? Hondenvoer wordt dus niet extra smakelijk als er extra suiker aan wordt toegevoegd.

Er wordt geen zout toegevoegd aan Pedigree® DentaStix™

We voegen geen zout (natriumchloride) toe aan Pedigree® DentaStix™. Natrium dat voorkomt in het product is onderdeel van de werkzame stof natriumtripolyfosfaat. Deze stof zorgt er voor dat tandplak niet omgezet kan worden in tandsteen en is bewezen effectief.

Honden eten van nature veel vlees dat rijk is aan natrium, een essentieel mineraal uit zout. Een beetje zout is essentieel in een compleet en gebalanceerd dieet om de stofwisseling van je hond gezond te houden. Wij kunnen je verzekeren dat het zout in onze voeding nooit de aanbevolen hoeveelheid van het WALTHAM™ Centre voor Dierenvoeding overschrijdt. Meer zout toevoegen om het voer extra lekker te maken heeft ook geen zin, want honden zijn niet zo gevoelig voor een zoute smaak zoals mensen dat zijn.

1Onafhankelijk vastgesteld door gebitsonderzoek bij honden aan de University of New England, Australia, 2002 & 2003. Brown W and McGenity P. (2005) Effective Periodantal Disease Control Using Dental Hygiene Chews. Journal of Veterinary Dentistry. 22, 16-19
2Wallis C, Gill Y, Colyer A, Davis I, Allsopp J, Komarov G, Higham S, Harris S. (2016) Quantification of canine dental plaque using Quantitative Light-induced Fluorescence. Journal of Veterinary Dentistry. 33, 26-38.
3S Bjone et al., University of New England, Australia, 2005 AVA Conference.
482 kilocalorieën verwijst naar 1 Pedigree® DentaStix™ Medium voor Dagelijkse Gebitsverzorging.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy