Cesar imagery

Petit Basset Griffon Vendéen

De kleine Petit Basset Griffon Vendéen heeft zijn oorsprong in de streek van de Vendée in Frankrijk. Dit is een kleine (Petit), lage (Basset), draadharige (Griffon), Franse speurhond die werd gebruikt voor de konijnenjacht. Oorspronkelijk gefokt van de witte Sint Hubertus, de Wit met Bruine Italiaanse jachthond en de witte grote Griffon van de koning (dat is een grotere, zwaardere en langere Grand Basset Griffon Vendéen). Het is al bijna 100 jaar een populaire jachthond in Frankrijk.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Deze fascinerende hond kan 12 jaar worden, maar wordt vaker niet dan wel 14 jaar met de juiste voeding en een liefhebbend thuis waar hij kan gedijen.

Gemiddelde grootte & gewicht
Mannetjes worden meestal 15 kg en 38 cm groot, de vrouwtjes 14 kg en 34 cm.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
Men noemt ze vaak de ‘blije hond’, want de Petit Basset Griffon Vendéen heeft een blije aard en gaat er graag veel op uit. Hij is intelligent en zelfstandig en doet het vooral goed op aandacht en liefde van baas of bazin.

Overweg kunnen met andere huisdieren
Ze kunnen over het algemeen goed met andere honden overweg, maar het is goed om een beetje op te passen met andere soorten dieren.

Verzorging
Deze levendige hond heeft een dikke en draadharige vacht die wekelijks geborsteld moet worden om los en dood haar te verwijderen en het verharen enigszins te beperken. Als je ze goed borstelt zal de haaruitval meevallen.

De ideale eigenaar

Deze honden zijn heel tevreden in een appartement als ze maar voldoende beweging krijgen. Dit is vooral een ras dat je altijd aan de lijn moet houden als je ermee naar buiten gaat want het jachtinstinct is erg sterk – bij het eerste beste luchtje zal je ‘jager’ achter zijn prooi aan gaan. Een goed hek om je tuin is dan ook absolute noodzaak. Ze kunnen goed met kinderen overweg en zijn geweldig gezelschap voor alle leeftijden.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy