Cesar imagery

Münsterlander

De grote Münsterlander is een zwart met witte variant van de Duitse langhaar Staande Hond. Zijn voorouders gaan terug tot de negende eeuw.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
De gemiddelde leeftijd van een grote Münsterlander is 12 tot 14 jaar.

Gemiddelde grootte en gewicht
58 – 65 cm & 25 - 29 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
Dit is een lief en energiek ras. Perfect voor actieve mensen en gezinnen. Ze zijn heel trouw en doen niets liever dan zoveel mogelijk met hun baas optrekken. Ze kunnen wel af en toe alleen gelaten worden, maar het is geen ras dat je lang achter elkaar kunt opsluiten. Van nature zijn ze heel schoon en maken niets kapot, vooral als ze met genoeg speeltjes of voorwerpen om te spelen opgroeien. Ze worden langzaam volwassen en mannetjes vragen vaak een steviger hand dan een vrouwtje. Ze reageren heel goed op positieve training en veel geprezen worden als ze doen wat je ze vraagt. Het is een zeer intelligent ras, ze voorvoelen wat je gaat doen, herinneren je vaak aan de tijd, vooral als het etenstijd is.

Overweg kunnen met andere huisdieren
De grote Münsterlander werd op de eerste plaats gefokt als jachthond voor meerdere doeleinden en hij heeft nog steeds een sterk jachtinstinct.

Verzorging
De vacht van de grote Münsterlander vraagt weinig onderhoud. De vacht heeft een gemiddelde lengte, ligt dicht tegen de huid en is aan de poten, onder de buik en aan het uiteinde van de staart, wat langer. De vacht is makkelijk schoon te houden, want het vuil valt er gewoon uit als het opgedroogd is. Een borstelbeurt is wel af en toe nodig om klitten te voorkomen. Dit ras is erg energiek en heeft regelmatig beweging nodig.

De ideale eigenaar

De grote Münsterlander is uitstekend gezelschap. Ze zijn heel geschikt voor actieve mensen en gezinnen en zijn heel lief voor kinderen.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy