Cesar imagery

Miniatuur Bull Terriër

De Miniatuur Bull Terriër staat bekend als de gladiator onder de honden en het is een van de oudste terriërrassen in Engeland. De Miniatuur Bull Terriër werd oorspronkelijk ingezet voor het vechten met andere honden en dieren, een sport die tot de negentiende eeuw in Engeland toegestaan was. Sinds de laat negentiende eeuw wordt de Miniatuur Bull Terriër als gezelschapshond gefokt.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Miniatuur Bull Terriërs worden normaal tien jaar, maar met heel veel aandacht en het juiste eten kan hij wel 13 jaar worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

Een gezond mannetje wordt 22 kg en 38 cm, het vrouwtje wordt 16 kg en 30 cm.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Miniatuur Bull Terriër is een combinatie van kracht, gratie en wendbaarheid die met elkaar in evenwicht zijn. Hij heeft het gezelschap van de mens nodig en door zijn karakter en individualiteit wint hij vrienden voor het leven. Hij is heel toegewijd aan het gezin, heeft een aangeboren gevoel voor humor, hersenen, voorstellingsvermogen, persoonlijkheid, en de mensen die ervan houden vinden hem mooi. Zijn uiterlijk, in combinatie met zijn karakter, maakt hem tot een unieke hond onder de honden. Karakter en persoonlijkheid zijn erg complex.

Een Miniatuur Bull Terriër is heel actief en gedraagt zich als een kind, dus je moet op alles bedacht zijn en je moet hem steeds in de gaten houden. Iedere jonge Miniatuur Bull Terriër is van nature zeer actief. Alle puppy’s zijn heel druk en veel Miniatuur Bull Terriërs blijven zo actief en speels tot ze van middelbare leeftijd zijn (5 - 6 jaar). Een Miniatuur Bull Terriër zal het niet goed doen als hij lang achtereen alleen thuis moet blijven.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Veel Miniatuur Bull Terriërs hebben graag het gezelschap van andere honden – er zijn echter uitzonderingen. Mannelijke Miniatuur Bull Terriërs die niet gesteriliseerd zijn kunnen in de regel niet overweg met andere mannetjes. Een mannetje en een vrouwtje kunnen prima samen onder een dak leven en twee vrouwtjes samen kan ook. Je moet wel blijven opletten dat er geen jaloezie over het een of ander ontstaat.

Verzorging

Een Miniatuur Bull Terriër verhaart twee keer per jaar. Los haar kan dagelijks met een borstelbeurt verwijderd worden met een speciale handschoen of met een borstel. Nagels en achtertenen moeten maandelijks gecontroleerd en geknipt worden met een special nageltang voor honden. Miniatuur Bull Terriërs houden ervan in de zon te bakken en in de warmere maanden kun je ze maar beter insmeren met zonnbrandcrème.

Een Miniatuur Bull Terriër heeft een grote tuin met een stevig hek nodig en wil niet vastgebonden of aan de ketting gelegd worden, hij heeft graag en veel gezelschap van mensen.

Hoewel over het algemeen gezond, hebben Miniatuur Bull Terriërs vaak huidallergieën en hebben ze last van insectenbeten. Pups moeten gecontroleerd worden op doof zijn.

De ideale eigenaar

Een Miniatuur Bull Terriërs kan fantastisch zijn met kinderen als je met gezond verstand met hem omgaat. Hij laat heel veel gedrag van kinderen toe, maar van plagen is hij niet gediend en als hij constant geprovoceerd wordt, kan hij ruw optreden. Het is een grote verantwoordelijkheid om een Miniatuur Bull Terriërs te hebben en het ras verdient een eigenaar die verantwoordelijk is en hem goed verzorgt.

Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy