Cesar imagery

Franse Buldog

Van het ontstaan van deze kleine buldog is weinig precies zeker. De Franse beweren dat het een Frans ras is, de Engelsen beschouwen hem als een afstammeling van de Britse Buldog. Deze kwam in 1850 mee naar Frankrijk met kantmakers uit Nottingham, die overstaken naar Normandië en kleine buldoggen bij zich hadden.


Let op, dit ras heeft ernstige gezondheidsproblemen. Daarom raden we u aan om onderzoek te doen en goed na te denken voordat u dit ras aanschaft

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Dit vriendelijke dier wordt normaal 10 jaar oud maar met veel goede verzorging en goede voeding kan de Franse Buldog 12 jaar worden.

Gemiddelde grootte & gewicht

Het vrouwtje kan in goede conditie ongeveer 11 kg en 28 cm worden, een mannetjebuldog wordt 13 kg en 30 cm groot.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Franse Buldoggen zijn heel intelligente dieren, heel vriendelijk en heel lief. Ze zijn ook heel moedig, maar kunnen zich ook als clown gedragen. Ze zijn graag altijd bij mensen in de buurt, vooral bij hun baasje. Het is een stevige kleine hond met een grote vierkante kop in vergelijking tot zijn lijf. Het meest opvallende aan hem zijn zijn vleermuisoren. Ze zijn heel gespierd en hebben een korte staart.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Een vriendelijke, niet-agressieve hond die met de meeste andere rassen overweg kan.

Verzorging

Omdat het gladharige honden zijn hebben ze weinig verzorging van hun vacht nodig. Ze verharen wel als het zomer wordt. Geef ze zo veel mogelijk beweging, of dat nu een blokje om is of gewoon spelen met een bal in de tuin. Ze willen graag meedoen.

Zoals alle honden met een korte neus, kunnen ook deze honden ademhalingsproblemen hebben en in de warmere zomermaanden kunnen ze last van de warmte hebben.

De ideale eigenaar

Voor oudere kinderen uitstekend gezelschap. Een prima vriendje, deze Franse Buldog.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy