Cesar imagery

Boston Terriër

De Boston Terriër is ontwikkeld in de Verenigde Staten en zijn voorouders waren Britse Buldoggen en Engelse Witte Terriërs, maar deze rassen zagen er heel anders uit dan de rassen die we vandaag de dag kennen.

Let op, dit ras heeft ernstige gezondheidsproblemen. Daarom raden we u aan om onderzoek te doen en goed na te denken voordat u dit ras aanschaft.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Gezegend met veel persoonlijkheid leeft een Boston Terriër meestal een jaar of 14, maar door hem heel veel te prijzen en aandacht en de juiste voeding te geven kan hij gemakkelijk 16 worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

Een gezond vrouwtje weegt normaal bijna 7 kg en is 30 cm en een mannetje in topvorm weegt 12 kg en kan 45 cm worden.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Boston Terriërs zijn levendige, zeer intelligente kleine persoonlijkheden, die bekend staan om hun liefdevolle en aanhankelijke karakter. Dit kenmerkt zich door extreme toewijding aan familie en vrienden, kinderen en andere huisdieren.

De stand/houding van de hond moet de indruk geven van vastberadenheid, kracht en activiteit. Symmetrie, schoonheid, stijl en elegantie zijn allemaal kenmerken van dit kleine maar heel aparte ras en zijn karakteristiek voor zijn opvallende uiterlijk. Boston Terriërs zijn uiterst schoon en rustig in huis.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Uitstekend.

Verzorging

Omdat Boston Terriërs van zichzelf zo heel erg schoon zijn en totaal geen hondenluchtje hebben, hebben ze maar een minimum aan verzorging nodig om er sprankelend te blijven uitzien.

De ideale eigenaar

De Boston Terriër is ideaal voor mensen met weinig ruimte. Niet geschikt bij heel jonge kinderen.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy