Cesar imagery

Zorgen voor een goede spijsvertering

Het PEDIGREE® assortiment bevat een aantal van de beste producten op de markt wat betreft de spijsvertering van jouw hond. We testen onze natte en droge producten regelmatig om ervoor te zorgen dat we het beste voedsel voor jouw hond blijven leveren. Want dat heeft ook als effect dat het gemakkelijkker is om de ontlasting van je hond op te ruimen – dat noemen we ‘de onzichtbare prestatie’.

Van suikerbietpulp (SBP), een soort niet-verteerbare vezel, is aangetoond dat het helpt bij de spijsvertering en de cellen in de darmwand gezond houdt. SBP kan ook het fermentatieproces van eiwitten vertragen, hetgeen minder schadelijk eindproduct oplevert en dus minder stinkende ontlasting.

Geleidelijk op een andere voeding overgaan


Van te snel op andere voeding overgaan – of je hond de restjes van je bord geven – kan zijn ontlasting ook gaan stinken of diarree als gevolg hebben. Je kunt het beste geleidelijk overgaan op andere voeding voor je hond, over een periode van zeven dagen. Pas langzaam de hoeveelheid oude en nieuwe voeding per dag aan tot de maaltijd op dag zeven geheel uit de nieuwe voeding bestaat.

Grote en heel grote rassen kunnen meer problemen hebben als je hun voeding verandert, omdat hun ontlasting meestal minder stevig is dan die van kleinere honden. Dat komt waarschijnlijk omdat het voedsel bij grotere honden langer tijd nodig heeft om door het spijsverteringskanaal te gaan en dus langer aan bacterieën, die voor gisting zorgen, zijn blootgesteld.

Bekijk ons assortiment PEDIGREE® droog- en natvoeding.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy