Cesar imagery

Is je hond een lastige eter?

Het is niet altijd gemakkelijk om te ontdekken waarom je hond kieskeurig is als hij verder gezond is, maar geen geweldige eter.

Ziet je hond eruit alsof hij zich niet lekker voelt, of dat hij pijn heeft bij het eten? Misschien is er een probleem in de bek of in zijn keel, dus laat hem nakijken door de dierenarts.
  • Krijgt je hond genoeg beweging om het eten er ook weer af te lopen? Als je je hond niet regelmatig uitlaat, is dit het moment om daarmee te beginnen.
  • Bij puppy’s kan het zijn dat de tanden doorkomen. Als je pup duidelijk meer is gaan kauwen, kan het zijn dat dat het probleem is. Probeer eens wat droge brokken door zijn eten te mengen.
  • Geef je het eten direct uit de koelkast? Probeer het te verwarmen tot lichaamstemperatuur - dan is het prettiger te eten en heeft het ook meer smaak.
  • Heeft het eten voor je pup al een tijdje in de bak gestaan? Dan heeft het waarschijnlijk zijn smaak verloren, net zoals dat met ons eten het geval zou zijn.
  • Probeer je een nieuw merk of een nieuwe smaak uit? Abrupte veranderingen kunnen tot overgeven of diarree leiden, dus ga alleen geleidelijk in een dag of 7 op ander voedsel over.
  • Kan je hond ongestoord eten? Controleer of ze rustig en ongestoord kunnen eten.
  • Als je hond nog steeds niet eet, kun je een beetje reuzel (varkensvet) door zijn eten mengen. Andere mogelijke redenen kunnen verder van emotionele aard zijn – als zijn favoriete familielid weg is of er is een nieuw huisdier bijgekomen in huis. En als je hond in de puberteit zit, kan het zijn dat hij gewoon met andere dingen bezig is.
Bij andere symptomen kun je het beste even met je pup of hond naar de dierenarts gaan.

Bekijk ons assortiment PEDIGREE® droog- en natvoeding.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy