Cesar imagery

Droog, nat of allebei?

Het is een hele klus om te kiezen wat het beste is voor je puppy of hond.

Als je naar de verpakking kijkt, zie je dat de meeste soorten voeding verkrijgbaar zijn als complete maaltijd. Dit betekent dat er alle voedingsstoffen in zitten die je puppy nodig heeft.

Je ziet dan ook dat er een ruime keuze is aan natvoeding (in blik, maaltijdzakjes en alu kuipjes) en droogvoeding (in zakken met droge brokken). Wat kies je en waarom? Een paar tips:

Droogvoeding: veel voedingswaarde in een kleine hoeveelheid

Door zijn lage waterinhoud kun je veel voer bewaren op een kleine plaats. Handig als je een grote hond hebt. Het kauwen op de verschillende vormen en texturen van de brokjes in PEDIGREE® Junior helpt je puppy schone en gezonde tanden te houden. Sommige puppy’s houden in het begin niet van hondenvoer in de vorm van droge brokken, maar gaan het na een tijdje toch lekker vinden. Je kunt het een beetje zachter maken in wat warm water.

Natvoeding: een maaltijd die een grote honger stilt

Een bak natvoer heeft half zoveel calorieën als een bak droogvoer. Dus als je een puppy hebt die graag eet, krijgt hij met natvoeding minder de kans om dik te worden. De hoge vochtinhoud zorgt er ook voor dat je puppy genoeg vloeistof binnenkrijgt en vermindert het risico van urineweginfecties. Voor jonge puppy’s is natvoeding meestal gemakkelijker te kauwen en door te slikken, dus het is prima voor lastige eters.

Kun je nat en droog ook combineren?

Veel mensen gebruiken nat en droog door elkaar, omdat je dan de voordelen van allebei hebt. Goed voor gezonde tanden en urinewegen. Bovendien heeft je puppy meer afwisseling en accepteert hij later makkelijker ander voedsel.

Met PEDIGREE® heeft je hond altijd de juiste balans in zijn voeding. Probeer dus eens waar je puppy de voorkeur aan geeft. Zorg er alleen voor dat hij altijd een bak vers water heeft.

Bekijk ons assortiment PEDIGREE® droog- en natvoeding.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy