Cesar imagery

Gebitsproblemen, bij welke honden?

Het is goed om te weten dat gebitsproblemen bij alle leeftijden en rassen kunnen voorkomen. Ook bij puppy’s en wilde honden! Daarover bestaan namelijk een paar hardnekkige vooroordelen…

Vooroordeel 1: Mijn pup is nog jong en daarom geldt het voor hem nog niet.

We weten dat 8 op de 10 honden ouder dan 3 jaar last hebben van gebitsproblemen. Hoewel gebitsproblemen het vaakst voorkomen in deze groep vanaf 3 jaar, kunnen de problemen ook al op jongere leeftijd optreden. Voornamelijk bij bepaalde rassen, zoals de Yorkshire terriër en de poedel, kunnen gebitsproblemen al op relatief jonge leeftijd voorkomen. Deze gebitsproblemen kunnen helaas ook snel verergeren. Daarom is het belangrijk om het gebit van je hond al vanaf het begin goed te verzorgen en een vast onderdeel van de dagelijkse gebitsverzorging te maken. Hoe eerder hij eraan gewend raakt, hoe beter!

Vooroordeel 2: Wilde honden hebben er geen last van.

Ten onrechte wordt vaak ook gedacht dat het belang van gebitsverzorging bij honden overdreven wordt, omdat wilde honden ook geen mogelijkheid hebben om hun gebit te laten verzorgen. Wilde honden reinigen echter van nature hun tanden door de schurende beweging die ze maken bij het verscheuren van hun prooi!

Ook geldt dat de levensverwachting van huisdieren langer is dan die van hun soortgenoten in het wild. Aangezien gebitsproblemen erger worden naarmate honden ouder worden, zijn de problemen bij huisdieren dan ook beter zichtbaar dan bij wilde honden. Kijk daarom voornamelijk naar je eigen hond!
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy