Cesar imagery

Met je hond of puppy spelen

Net zoals puppy’s houden alle honden van spelen. De dag van een jonge hond is gewoon niet compleet zonder een paar keer goed te hebben geravot. Maar ook oudere honden kunnen nog nieuwe dingen leren. Ook een spel is een goede manier om jonge en oude honden te socialiseren en ze op een leuke manier gehoorzaamheid bij te brengen.

Hier zijn om te beginnen een aantal basisregels voor het spel:
  • Wees voorzichtig met jonge puppy’s, ze zijn vaak fragieler dan ze eruitzien;
  • Speel niet te competitief of agressief – touwtrekken en worstelen kan je hond juist leren agressief te zijn tegen andere honden of mensen;
  • Speel niet met stokken of stenen – stokken kunnen versplinteren in de bek van je hond en op stenen kunnen ze hun tanden breken;
  • Je hond moet leren naar je te luisteren – als hij niet doet wat je vraagt, stop dan met spelen en negeer hem;
  • Als je hond bijt of even zijn tanden in je zet bij het spelen, stop dan direct met spelen en negeer je hond totdat hij weer gekalmeerd is.

Hondenspeeltjes

Kies speeltjes die speciaal voor honden gemaakt zijn - stevige, elastische speeltjes die ze niet kunnen inslikken en die niet kunnen splinteren.

Spelletjes die je met je hond kunt uitproberen

Apporteren

Je hond kan leren samenwerken en zichzelf beheersen door “ga halen!” en “laat vallen!” te leren. Toptrainers van honden zeggen dat alles begint met goed apporteren. Retrievers worden precies op dat soort vaardigheden getraind, maar de meeste andere soorten honden vinden het ook heel leuk.

Verstoppertje

Een persoon houdt de hond vast terwijl de andere zich verstopt. Als die persoon zich eenmaal verstopt heeft (laten we hem Johnny noemen), zeg je "Waar is Johnny? Zoek Johnny!" en je loopt met je hond om het huis heen. Als hij Johnny heeft gevonden, prijs je hem uitbundig of geeft hem iets lekkers. Het zal niet lang duren of hij zal ieder familielid op naam kunnen vinden. Jachthonden zullen dit spel geweldig vinden en als je een groot huis hebt, is het nog handig ook!

Zoek

Dit is hetzelfde idee als verstoppertje, maar dit speel je met de favoriete speeltjes of snacks van je hond. Als je het regelmatig speelt, leren ze ook veel nieuwe woorden.

Versla de klok

Met dit spel leert je hond snel commando’s op te volgen, hoe opgewonden hij ook is. Doe je hond aan de lijn en laat hem spelen totdat hij door het dolle heen is. Geef dan plotseling een commando dat ze goed kennen, bijvoorbeeld "zit". Sta zelf helemaal stil en zeg helemaal niets. Help je hond totdat hij zit, indien nodig.

Als je hond eenmaal gehoorzaamt, beloon je hem en je speelt het spelletje nog een keer. Als je dit consequent doet, leert je hond direct te gehoorzamen wat er ook gebeurt.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy