Cesar imagery

Hoeveel beweging hebben puppy`s nodig?

Twee keer per dag een half uurtje uitlaten, is het gebruikelijke advies. Maar je moet ook rekening houden met de groei en lichaamsvorm van je hond.

De risico’s van teveel beweging voor je puppy

Het lijkt wel of je puppy’s batterijen nooit opraken, maar hij heeft echt ook voldoende rust nodig. Hoe groter je pup, hoe meer kans hij heeft op gewrichtsklachten en jonge honden kunnen ernstige gezondheidsproblemen krijgen als ze teveel beweging hebben.

Doe het kalm aan in het begin

Als je te hard van stapel loopt in het begin worden jij en je pup misschien wel allebei moe en stijf. Verzorging na de wandeling is ook belangrijk. Schaduw en koel water op warme dagen en een warme, tochtvrije plaats om een dutje te doen in de winter.

Pas de beweging aan het ras aan

Een Whippet laat je natuurlijk anders uit dan een Basset. Maar het is minder duidelijk dat sommige rassen met een korte neus, zoals de Buldog, Boxer en Mopshond, makkelijk buiten adem kunnen raken en misschien minder lang maar vaker uitgelaten moeten worden. (Als je puppy hevig hijgt, onregelmatig ademt, wankelt of nauwelijks ademt, moet je er snel mee naar de dierenarts.)

Trainen is ook beweging

Regelmatig beweging is niet alleen goed voor het lichaam van je puppy. Het voorkomt ook dat hij zich gaat vervelen of van alles kapot gaat maken. Dat voorkom je door te zorgen dat er genoeg beweging en training in zijn dagelijkse programma zit.

Het is een goed idee om je puppy al vroeg te leren om aan de lijn te lopen, “bij voet” naast je, en niet met hem aan de lijn achter hem aan te rennen. Probeer onze tips over het opvoeden van je hond om te zien hoe je het trainen van jouw hond makkelijker maakt.

Speelgoed

Speelgoed zoals ballen en frisbees zijn leuk voor hond en baasje. Maar ruk je hond niets uit de bek, zijn jonge tanden zijn nog niet geschikt voor dat soort wilde spelletjes.

Probeer een vaste routine aan te houden

Puppy’s zijn meestal ’s morgens en ’s avonds het actiefst, dus je kunt ze het beste dan uitlaten – voordat ze eten krijgen. Laat hem korter uit als het slecht weer is, maar sla het liever niet over want je pup is aan de regelmaat gewend. Als je je puppy ‘s avonds uitlaat, betekent dat dat hij lekker ontspannen gaat slapen en dat is precies wat je wilt.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy