Cesar imagery

Zorgen dat je hond of puppy niet op je spullen kauwt

Heb je een tegendraadse hond die terug moet naar de basis? Of een goed opgevoede hond die nieuwe trucjes wilt leren? We hebben tips van deskundigen om je bij het trainen te helpen.

Zorgen dat je hond of puppy niet op je spullen kauwt


Honden kauwen zo graag omdat ze een extra zintuiglijk orgaan in hun snuit hebben. Ze kauwen overal op als ze tanden krijgen, als hun volwassen gebit zijn plaats zoekt en gewoon om hun omgeving te verkennen. Het is dus belangrijk om grenzen te stellen als je niet wilt dat je hond kauwt op alles wat thuis los en vast zit.

Kauwen is een normale gezonde activiteit van puppy’s, vooral als ze de pijn van het tanden krijgen willen verzachten. Kies kauwspeelgoed dat bij de leeftijd en grootte van je pup past, om de aandacht van je meubilair als kauwobject af te leiden. Sommige honden kauwen meer als ze angstig zijn – vooral als ze last hebben van verlatingsangst. Je kunt speelgoed gebruiken waar eten in verstopt zit om voor afleiding te zorgen, ook als je weg bent.

Helaas kauwen de meeste honden vooral graag op dingen die naar jou ruiken, schoenen bijvoorbeeld, en ook sokken, handschoenen en zelfs stoelen! Zorg voor een heleboel kauwspeelgoed in allerlei vormen en van verschillend materiaal, om je hond het verschil tussen schoenen en kauwspeeltjes te leren. Leer je hond dan wat van hem is (en van jou) door hem iedere keer dat hij de juiste keuze maakt uitdrukkelijk te prijzen.

Als je hond nog steeds liever op je schoenen kauwt, kun je een nacht een kauwspeeltje in je schoenen laten zitten die dan de volgende ochtend veel aantrekkelijker zouden moeten ruiken voor je hond – raar, maar waar!
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy