Cesar imagery

Tips voor het trainen van een hond die volwassen aan het worden is

Een hond die aan het volwassen worden is, vergeet waarschijnlijk alles wat hij geleerd heeft, luistert niet meer naar je en probeert te rebelleren. (Net als tieners eigenlijk…)

Het volwassen gedrag van je hond wordt bepaald door hoe jij met deze periode omgaat. Resoluut en vaak aan de regels herinneren – met veel prijzen en beloningen daarna – daar zullen jullie beiden uiteindelijk plezier van hebben.

Als je de gehoorzaamheidstraining steeds hebt uitgesteld, is het nu tijd om het een vast onderdeel van je dag te maken. Probeer iedere dag genoeg tijd te vinden om met hem te oefenen. Hier zijn onze tips voor de beste resultaten:

Wees consequent


Iedereen in huis moet dezelfde commando’s gebruiken en het eens zijn over wat de hond mag en niet mag. Het trainen is makkelijker als de regels altijd en bij iedereen hetzelfde zijn.

Wees realistisch


Alhoewel je hond soms wel eens lastig is, hoort deze fase van volwassen worden gewoon bij zijn ontwikkeling. En in tegenstelling tot veel tieners, zal je hond zal daarna gewoon weer tijd met je willen doorbrengen.

Houd het kort


Korter en vaker oefenen werkt het best. Tien minuten per dag is perfect en werkt veel beter dan een uur in de week achter elkaar.

Bewaar je kalmte


Probeer je geduld met je hond te bewaren en kalm te blijven. Als je boos wordt en gefrustreerd raakt, worden de oefensessies alleen maar moeilijker.

Houd je hond gemotiveerd


Moedig je hond voortdurend aan, prijs hem, beloon hem met lekker dingetjes. Let erop dat iedere oefensessie positief eindigt zodat je hond al uitkijkt naar de volgende keer. Als je hond maar niet begrijpt wat je hem probeert te leren, eindig de oefensessie dan met iets makkelijks dat hij wel kan.

Ontdek PEDIGREE® tussendoortjes!
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy