Cesar imagery

Waarom zijn tafelrestjes niet de beste voeding voor je puppy?

Je puppy’s reukzintuig is duizend keer gevoeliger dan dat van de mens. Het is dus geen wonder dat hij geïnteresseerd is in je lekkere biefstuk. Die wil hij best wel even uitproberen (en je kunt waarschijnlijk niet voorkomen dat hij zich stort op het eerste beste stukje vlees dat van tafel overblijft). Maar het is geen goed idee om hem aan tafelafval gewend te laten raken.

Sommige ingrediënten kunnen schadelijk zijn

Suiker is slecht voor de tanden van je hond, kruiden irriteren zijn spijsvertering en van teveel vet of melkeiwitten krijgt hij diarree.

Je puppy kan kieskeurig worden

Als je puppy het idee heeft dat tafelrestjes lekkerder zijn, wordt het moeilijk om hem zijn gewone eten te laten eten als er eens geen tafelrestjes zijn.

Het kan zijn dat je puppy dan gaat bedelen bij anderen

In het park zal je puppy bijvoorbeeld ontdekken dat je heel veel aandacht krijgt door bij picknickende mensen te bedelen. Afhankelijk van wat ze geven, loop je het risico dat zijn maag onderweg naar huis al van streek is. En als hij groter is, kan zijn ongewenste aandacht irritant zijn en kinderen bang maken.

Een onevenwichtige voeding kan effect hebben op de groei van je puppy

Als je puppy zijn buikje vol eet met restjes en afval, mist hij bepaalde voedingsstoffen die essentieel zijn voor de groei. Als hij of zij bijvoorbeeld te veel fosfor binnenkrijgt, verliest zijn lichaam essentiële calcium om te compenseren, waardoor hun botten niet voldoende calcium krijgen. Aan de andere kant zullen ze uiteindelijk te veel eten - en te zwaar worden.

Liefde, geen tafelrestjes

Je puppy heeft het allerliefste jouw onverdeelde aandacht en genegenheid en die zijn niet te vervangen door lekkere dingen. Zet zijn eten neer voordat je zelf gaat eten en ze zullen heerlijk in hun mandje liggen terwijl jij aan tafel zit. Als je hem er al aan hebt gewend om tafelrestjes te krijgen, negeer je hem liever terwijl je zelf zit te eten, maar overlaad je hem erna met aandacht. Zo worden ze beter opgevoed en zijn ze gezondere en blijere honden.

Bekijk ons assortiment PEDIGREE® Junior.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy