Cesar imagery

Je hond laten chippen

Microchip

Sinds 1 april 2013 is het in Nederland verplicht om je hond te laten chippen. Dit houdt in dat bij je hond een microchip wordt ingebracht. Deze is rechtstreeks gekoppeld is aan een geregistreerde databank, zoals de Databank Honden van de Raad van Beheer.

Zo’n microchip is een snelle, veilige en goedkope manier om je huisdier altijd te kunnen identificeren. Hij is niet groter dan een rijstkorrel en wordt onder de huid van je puppy aangebracht, meestal achterin de nek. Iedere chip heeft een unieke code die door een scanner geïdentificeerd kan worden – de meeste dierenartsen, politiebureaus, opvanghuizen en asielen hebben zo’n scanner. Mocht je hond dan zonder halsband gevonden worden, dan kan de chip gebruikt worden om hem weer met jou te herenigen.

Waar kun je je hond laten chippen?

Je dierenarts kan je hond voor je chippen en het wordt ook wel bij het plaatselijke asiel gedaan. Rashonden met een officiële stamboom worden in principe als pup al door de Raad van Beheer gechipt. Ook honden die geïmporteerd worden, moeten wettelijk gezien altijd al gechipt zijn om Nederland in te mogen!
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy