Cesar imagery

Zweedse Vallhund

De Zweedse Vallhund gaat terug tot de 8ste eeuw toen het ras in Zweden werd gebruikt als boerderijhond en vooral voor het hoeden van het vee. De Zweedse Vallhund staat in zijn land van herkomst bekend als Vastgotaspets, wat Spits van de Westgoten betekent. Ook wordt deze hond wel de Zweedse Herdershond genoemd.

In Zweden neemt men aan dat de Vallhund met de Vikingen naar Wales is gegaan en daar de stamvader van de Pembroke Welsh Corgi is geworden.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

De Zweedse Vallhund kan 15 jaar worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

33 – 35 cm & 11 -16 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
De Zweedse Vallhund is een vrolijke kleine werkhond die het veedrijven nog steeds in het bloed zit. De Vallhund is een energiek ras, vriendelijk, actief, alert en heel intelligent. Hij reageert goed op training omdat hij zijn baas graag een plezier wil doen en hij is heel betrouwbaar met kinderen. Deze honden doen het goed op het gebied van gehoorzaamheid, liefde en alertheid en zijn geoefende speurhonden.

Overweg kunnen met andere huisdieren
De Zweedse Vallhund is goed te vertrouwen met andere honden.

Verzorging
Vallhunden zijn stevige en sterke honden die geen last hebben van kwaaltjes. Als er goed voor ze gezorgd wordt zijn ze zelden ziek. Hun vacht heeft weinig onderhoud nodig en is waterbestendig. Vuil en modder stoot hij makkelijk af. Ze verharen eenmaal per jaar flink, het haar van hun wollige ondervacht is dan overal te vinden – maar een dagelijkse borstelbeurt maakt het probleem al veel minder erg. Het hele jaar regelmatig bijhouden van de vacht is aan te raden om de vacht glanzend te houden en dood haar te verwijderen. Regelmatige beweging en stimulatie zijn ook nodig, want een verveelde Vallhund verbouwt je huis of tuin.

De Vallhund is vooral een werkhond en als hij opgewonden is kan hij naar de hakken van zijn baas happen. Deze honden houden van het geluid van hun eigen stem en het moet ze misschien afgeleerd te worden om te blaffen.

De ideale eigenaar

Ideale gezinshond, geschikt voor kinderen en actieve oudere mensen.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy