Cesar imagery

Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër is het resultaat van een kruising tussen diverse terriërsoorten en kwam voor het eerst in Engeland voor in Yorkshire in het midden van de 19de eeuw. De vroege Yorkshire Terriërs konden wel 6 kg wegen en werden net als andere terriërrassen gebruikt om ratten te doden. Door de tijd heen zijn de fokkers een kleinere en mooiere hond gaan creeëren die geschikt was als huishond en tentoonstellingshond en die geen rattendoder meer was.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Yorkshire Terriërs worden meestal 14 jaar, maar kunnen ook 16 worden als er op de juiste manier voor ze wordt gezorgd en ze de juiste voeding krijgen.

Gemiddelde grootte en gewicht
Reuen worden meestal 6 kg en 20 cm hoog, teefjes 3 kg en 18 cm hoog.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
De meeste Yorkshire Terriërs zijn alert, actief en nieuwsgierig. Ze kunnen heel vastberaden zijn, maar zijn trouw aan hun gezin. Ze gedijen in het gezelschap van de mens en maken graag deel uit van alle gezinsactiviteiten. Het zijn goede waakhonden en blaffen als er vreemden op komst zijn. Ze zijn maar klein, maar het zijn wel robuuste en gezonde dieren. De proporties zijn die van een normale hond, maar dan in miniatuuruitgave. Yorkshire Terriërs hebben een vacht die niet verhaart of uitvalt en zijn dus allergievriendelijk. De vacht is niet weersbestendig dus het zijn geen honden voor een onderdak buitenshuis.Ze moeten wel naar buiten voor regelmatige beweging.

Overweg kunnen met andere huisdieren
Yorkshire Terriërs kunnen over het algemeen prima met andere hondenrassen samenleven zolang als de hond ongeveer even groot is.

Verzorging
De vacht van de Yorkshire Terriër komt meestal op de grond terecht en hij moet om de twee dagen een uur geborsteld worden om hem vrij van klitten te houden. Het haar op de kop wordt bijeen gebonden om de ogen vrij te houden. Als je minder werk met deze hond wilt, kun je het haar ook kort houden. Ze gaan graag mee op een lange wandeling met hun baas of rennen in de tuin.

De ideale eigenaar

De Yorkshire Terriër is geschikt voor mensen van alle leeftijden, met of zonder kinderen, maar kinderen moeten niet alleen met deze hond zijn. De belangrijkste overweging om een Yorkshire Terriër te nemen is of je voldoende tijd hebt voor hem. Net als voor de meeste andere honden is het niet goed voor een Yorkshire Terriër om lang achter elkaar alleen te zijn en als iedereen in huis het grootste gedeelte van de dag weg is, is het beter om twee honden te nemen zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy