Cesar imagery

Welsh Springer Spaniël

De Welsh Springer Spaniël werd voor het eerst als ras door de Engelse Kennel Club erkend in 1902. Door de kunst en het geschreven woord laat de geschiedenis zien dat de rood met witte Spaniël al sinds 1560 bestaat. De Welsh Springer Spaniël is een jachthond die voor meerdere honden geschikt is, vooral bedoeld om het wild uit te drijven en het terug te brengen naar de jager, zowel van land als uit het water.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Welshies worden gemiddeld 15 jaar

Gemiddelde grootte & gewicht
46 – 48 cm & 15 - 25 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
De Welsh Springer Spaniël is rood met wit en komt niet in een andere kleur voor. Het is een drukke, actieve en tevreden hond en extreem trouw en lief voor zijn gezin en geweldig als waakhond. Welsh Springer Spaniëls zijn misschien gereserveerd tegen vreemden maar mogen niet bang of verlegen zijn. Zo snel mogelijk moeten pups met mensen en andere honden leren omgaan en dat moet hun hele leven doorgaan. De training moet consequent en fair zijn en gebruik maken van moderne, rustige technieken . Hij moet in een goed omheinde tuin gehouden worden, want ze gaan er gemakkelijk van door als ze eenmaal een spoor gevonden hebben. Ze hebben dagelijks beweging nodig en alleen in de tuin gaan ze hard blaffen en de boel vernielen.

Overweg kunnen met andere huisdieren
Welshies kunnen redelijk goed met andere honden en katten optrekken als je maar let op de hierarchie in huis. Bedenk wel dat het uiteindelijk een jachthond is en dus echt ‘belangstelling’ heeft voor vogels en konijnen.

Verzorging
Behalve de routine verzorging zoals die geldt voor alle honden, bijv. ontwormen, vaccineren en vlooienbehandeling, moeten bij Welshies de poten regelmatig bijgeknipt worden en het haar onder de voetkussentjes verwijderd worden. Hun oren moeten rond de rand (het leer) geknipt worden, onder de oren en rond de gehooringang om oorinfecties te voorkomen en te zorgen dat er lucht bij kan.

Welsh Springer Spaniëls kunnen last hebben van erfelijke aandoeningen als heupdysplasie, oogaandoeningen en epilepsie. Beide ouders moeten daarop onderzocht worden en een recent attest hebben van een oogspecialist.

De ideale eigenaar

De ideale eigenaar van een Welsh Springer Spaniël iemand, of een gezin, die een hond in zijn leven wil. Welshies gaan graag met het gezin op pad.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy