Cesar imagery

Welsh Corgi

De Pembroke Corgi stamt af van de stevige veehonden met gecoupeerde staart uit Pembrokeshire in Wales. Omdat ze in 1935 door de Britse koninklijke familie als hond gekozen werden, zijn ze nu het bekendste ras ter wereld. Hij doet het over de hele wereld heel goed op tentoonstellingen en bij gehoorzaamheidswedstrijden en is zeer populair als huisdier voor het gezin.

De Cardigan Corgi - de Corgi met staart - is een van de oudste Welsh hondenrassen en wordt meestal beschouwd als de oorspronkelijke Corgi of dwerghond van Wales. Sinds de oudste tijden werd hij gebruikt als herdershond voor schapen en vee, als waakhond, vriend en metgezel in de eenzame pachtershutten in de afgelegen heuvels van Cardiganshire in Wales.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Corgis kunnen 17 jaar worden.

Gemiddelde grootte en gewicht
Pembroke Corgi: 26 - 31cm & 10 – 12 kg

Cardigan Corgi: 30 cm

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
Pembroke: Het ras heeft al die waardevolle instincten geërfd van een werkhond en de onafhankelijke geest die hem oorspronkelijk in staat stelde het vee van Wales te leiden zonder de benodigde richting van hun baas. Hij is werkelijk iemands beste vriend en helper.

Cardigan: De Cardigan Corgi met zijn oude bloedlijn heeft zijn eigen karakter behouden, met name zijn stabiele en gevoelige natuur. Een Cardigan is even thuis op een groot landgoed als in een kleine stadstuin en met zijn uitzonderlijk gevoelige oren is het een prima waakhond.

Overweg kunnen met andere huisdieren
Goed.

Verzorging
De Corgi's mooie kortharige vacht vraagt slechts een snelle borstelbeurt om hem schoon en glanzend te houden en af en toe moet hij gekamd worden om vacht en huid in goede staat te houden. Puppy’s moeten lang achter elkaar ongestoord kunnen slapen en moeten goed in de gaten worden gehouden tijdens het spelen. Je moet er vooral op letten dat kinderen hem bij het spelen niet per ongeluk laten vallen.

Als ze zich vervelen gaan Corgi’s blaffen, dus je moet er altijd voor zorgen dat je Corgi overdag genoeg te doen heeft.

De ideale eigenaar

De Corgi kan de vergelijking met andere honden als gezelschapshond zeker aan en het zijn geweldige honden voor kinderen, maar kunnen niet alleen met ze gelaten worden. Je moet ze willen trainen om gedisciplineerd te spelen en niet te opgewonden te raken.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy