Tibetaanse Terriër

Dit oude ras, dat gefokt is in de bergen van Tibet, werd oorspronkelijk gebruikt om schapen en geiten te hoeden. Dit stevige dier werd gefokt om het harde klimaat te overleven dat kan wisselen tussen razende sneeuwstormen en alles vernietigende zandstormen. Hun uniek, ronde platte poten fungeren in de winter als sneeuwschoenen.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
De Tibetaanse Terriër kan 18 jaar worden.

Gemiddelde grootte en gewicht
36 - 41cm & 8 – 14 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
De Tibetaanse Terriër heeft weinig echter terriërkenmerken. Door hun intelligentie zijn ze heel gevoelig, maar soms ook koppig. Maar met genoeg liefde en een stevige hand van opvoeden worden deze trouwe honden snel gewaardeerd gezelschap. Hun natuurlijk waakinstinct maakt ze alert, maar ze blaffen niet als het niet nodig is.

Overweg kunnen met andere huisdieren
De Tibetaanse Terriër kan zich zo goed aanpassen dat hij het ook prima met andere honden van alle soorten en maten kan vinden. Volwassen honden dulden meestal geen katten, maar kunnen leren ermee te leven als ze ermee zijn opgegroeid.

Verzorging
Als puppy is de vacht heel gemakkelijk te verzorgen en is een wekelijkse borstelbeurt voldoende. Dat is niet alleen een ideale manier om tijd met je hond door te brengen, je leert het jonge dier zo te wennen aan het borstelen en het onderhouden van de vacht, wat heel vaak moet gebeuren als hij eenmaal groter is. Ergens tussen 12 en18 maanden komt de volwassen vacht, die iedere paar dagen grondig geborsteld moet worden. Dagelijks is minimale beweging nodig om hem gezond en tevreden te houden.

De ideale eigenaar

Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy