Shih Tzu

De herkomst van het ras is mysterieus, maar het is bekend dat deze kleine honden voor het plezier van de adel in paleizen werden grootgebracht door eunuchs. Ze zaten er op satijnen kusens en konden rondrennen in prachtige marmeren binnenplaatsen. Verre familie van de Shih Tzu is de Pekinees en ook Tibetaanse honden.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Shih Tzu’s worden 12 tot 16 jaar oud.

Gemiddelde grootte en gewicht
27,7 cm & 4,5 – 8,1 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
Iedere hond heeft een bedoeling: van de Shih Tzu's is liefde geven de enige bedoeling. Ze jagen niet, trekken, zoeken geen sporen, vallen niet aan – ze vinden het alleen maar fijn om bij jou te zijn. Ze kunnen wel blaffen om je te laten weten dat er iemand aan de deur staat, maar ze zijn ook heel snel maatjes met bezoekers als ze eenmaal doorhebben dat het goed volk is.

Overweg kunnen met andere huisdieren
Uitstekend.

Verzorging
Shih Tzu’s zijn huishonden en wippen graag even de tuin in, die dan wel goed omheind moet zijn. Maar als je in een appartement of flat woont, vinden ze het ook prima om dagelijks aan de lijn uitgelaten te worden. Deze honden geven je veel liefde, die natuurlijk teruggegeven moet worden. Een wekelijks bad om vacht en huid van je hond schoon te houden dient te worden gevolgd door goed drogen met een haardroger om te voorkomen dat hij kou vat.

Shih Tzu’s houden wel van kinderen, maar er moet wel altijd een volwassene bij zijn.

De ideale eigenaar

Bijna iedereen.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy