Cesar imagery

Portugese Waterhond

In het land waar hij vandaan komt (Portugal) wordt de Portugese Waterhond ook wel Portugese Vishond, Duikhond of Zeehond genoemd. Dit komt omdat vissers ze vaak gebruikten om hun boten met de vangst te bewaken. Dit is in ongebruik geraakt en tegenwoordig dient hij vooral als trouwe gezelschapshond.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Dit hondenras kan 14 jaar worden.

Gemiddelde grootte & gewicht

43 – 57 cm & 16 - 25 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Deze honden zijn heel trouw, lief en gevoelig voor de stemmingen van hun eigenaar, maar als ze niet goed in de hand worden gehouden, kunnen ze heel tegendraads zijn. De honden zijn wild en wilskrachtig en zijn bovendien gezegend met een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn heel alert en laten je onmiddellijk weten wanneer er iemand aankomt. Portugese Waterhonden zijn geweldig gezelschap, maar willen wel onderdeel van je dagelijkse bezigheden zijn.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Als ze met andere huisdieren opgroeien, zullen ze daarmee een sterke vriendschap opbouwen en elkaar respecteren. Buiten hun eigen omgeving kunnen ze meestal goed overweg met andere honden.

Verzorging

De verzorging van de vacht is belangrijk bij dit ras omdat de vacht niet verhaart en minstens twee keer per week grondig geborsteld moet worden om klitten en knopen te voorkomen.

De ideale eigenaar

De Portugese Waterhond gedijt bij een eigenaar die de tijd heeft voor de regelmatige verzorging en beweging van het dier. Ook zwemt hij graag. Bovendien moet ook deze hond goed getraind worden om hem tevreden en gezond te houden. Ook een goed ras voor mensen met allergieën, omdat de vacht niet verhaart.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy