Cesar imagery

Pharaohond

Hoewel de Pharaohond van oorsprong uit het oude Egypte stamt, werd hij voor het eerst naar Egypte gebracht door Fenicische kooplui, toen zij zich vestigden op de eilanden Malta en Gozo in de Middellandse Zee om hun handel in exotische specerijen op te zetten. Het ras bleef op Malta en Gozo bewaard en heeft daar zo’n 5000 jaar bestaan. Opmerkelijk genoeg zijn de trekken van de Pharaohond van nu precies hetzelfde als die zijn afgebeeld in de de graftombes van het oude Egypte.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Dit dier kan 14 jaar worden.

Gemiddelde grootte en gewicht
53 – 64 cm & 20 - 25 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
De strakke contouren en mooie kleur van de Pharaoh maakt ieder dier van dit ras tot iets om te bewonderen. Om de een of andere mysterieuze reden kunnen deze honden hun gehoor verliezen als ze geroepen worden, het is dus aan te raden ze al vroeg te trainen.

Overweg kunnen met andere huisdieren
De Pharaohond is een extreem intelligente hond die graag de baas wil zijn. Hij laat andere dieren snel merken wie de baas is en moet dan ook goed in de gaten gehouden worden.

Verzorging
Om de glans van de satijnachtige vacht in goede conditie te houden moet de hond het juiste voer krijgen, tevreden zijn met zijn leven en een schone warme mand hebben om in te slapen. Het zijn zicht- en speurhonden en houden dus van rennen om hun overtollige energie kwijt te raken. Dit is geen ras om de hele dag binnen te zitten! Tanden, oren en nagels moeten wekelijks worden gecontroleerd.

De ideale eigenaar

De Pharaohond is geen hond voor iedereen. Doordat de hond zo slim is heeft hij wel iemand nodig die hem door heeft en die ook de verzorging kan opbrengen. Als potentiële eigenaar moet je voorbereid zijn op regelmatig lange wandelingen als je deze hond in goede conditite wilt houden.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy