Cesar imagery

Pekinees

Toen de Britten voor het eerst in Peking kwamen, vonden ze Keizerin Tzu'Hai dood op de vloer van haar paleis in de Verboden Stad met 5 Pekineesjes om haar heen die haar lichaam bewaakten. De Keizerin had zelfmoord gepleegd, omdat westerse troepen China binnen gedrongen waren. Sommige van haar bedienden en eunuchen hadden zich ook van het leven beroofd, andere waren naar de heuvels gevlucht met de heilige kleine Pekinese hondjes die nog nooit buiten de muren van de Verboden Stad gezien waren. In de eeuwen dat de eunuchen de Pekinezen voor de Keizers hadden gefokt bleef het ras in de Verboden Stad aan het Zomerpaleis gekluisterd. De straf voor iedereen die buiten deze plaatsen met een hond gevonden werd was de dood.

Let op, dit ras heeft ernstige gezondheidsproblemen. Daarom raden we u aan om onderzoek te doen en goed na te denken voordat u dit ras aanschaft

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
De Pekinees kan 10 tot 15 jaar oud worden.

Gemiddelde grootte en gewicht
20 – 24 cm & 3 - 5 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
De Pekinees is onverschrokken tot op het ergerlijke af omdat ze de grootte van een andere hond of zelfs mens niet in de gaten hebben. Hun trouw is een van hun sterkste kanten en ze zouden alles beschermen waarvan ze dachten dan het hen toebehoorde, als ze de kans kregen.

Overweg kunnen met andere huisdieren
De Pekinees is een ras dat zich aan elk ras kan aanpassen. Omdat Pekinezen zo onverschrokken zijn en hun mannetje staan tegenover elk ander hondenras als ze maar samen zijn opgegroeid.

Verzorging
De Pekinees moet wekelijks onder handen genomen worden vanwege zijn zware en royale vacht. Deze moet regelmatig geborsteld en schoongemaakt worden. De ogen, oren en genitalia van mannetjes moeten wekelijks worden schoongemaakt. De teennagels moeten altijd kort gehouden worden. Pekinezen zijn niet geschikt voor het buitenleven.Het zijn kleine honden die houden van de warmte en het comfort van binnen. Ze moeten wel regelmatig aan de lijn mee uit genomen worden, op harde ondergrond en niet te ver.

De Pekinees is geen schoothond, alhoewel hij wel graag geknuffeld wordt van tijd tot tijd en graag veel aandacht krijgt. Ze houden van mensen van alle leeftijden en kunnen een metgezel voor het leven zijn. Ze zijn heel extravert van aard, houden van spelletjes en moeten al heel jong aan speelgoed gewend raken. Zelfs als ze groot zijn, spelen ze graag met speeltjes en ballen in de tuin.

De ideale eigenaar

Pekinezen houden van alle soorten mensen van alle leeftijden.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy