Cesar imagery

Norfolk Terriër

In het midden van de 19de eeuw fokte een man die bekend stond als ‘Doggy’ Lawrence kleine roodbruine terriërs (van ongeveer 4 kg) die hij vooral aan studenten van Cambridge verkocht. Men zegt dat deze honden de basis hebben gelegd voor de honden die we nu kennen als Norwich en Norfolk Terriërs.

Norwich Terriers, met hangende en opstaande oren werden in 1932 officieel door de Engelse Kennel Club erkend. Na latere onenigheid en een weigering twee varianten van het ras te erkennen, werd het voorstel door de club aangenomen de variant met de opstaande oren Norwich Terriërs te noemen en de variant met de afhangende oren werd bekend onder de naam Norfolk Terriërs.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Norfolk Terriërs kunnen 15 jaar oud worden.

Gemiddelde grootte & gewicht
25 – 26 cm & 6 – 7 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
De Norfolk Terriër is een van de kleinste terriërs van de terriërgroep; het ras heeft een lief karakter, zoekt geen ruzie en heeft een sterk gestel. Deze honden zijn aantrekkelijk, makkelijk te dragen en goedkoop wat betreft voeding. Heeft omdat het van oorsprong een werkhond is, wel beweging nodig. Als waakhond laat de Norfolk Terriër je altijd weten of er iemand aan komt, maar hij zal je niet beschermen, omdat het vooral een vriendelijke hond is.

Overweg kunnen met andere huisdieren
Als gezelschapshond is het aan te raden de Norfolk vroeg aan andere huisdieren te laten wennen. Alle terriërs zijn meutehonden en kunnen goed met andere dieren samen leven.

Verzorging
De Norfolk heeft een harde, draadharige, niet krullende vacht die dicht tegen de huid aanligt en langer en grover is aan hals en schouders. Kop, oren en snuit moeten kort en glad zijn met dunne wenkbrauwen en snorharen. Een weerbestendige vacht kun je meestal met je vingers en een borstel of kam op orde brengen. Let er vooral op dat je de hond altijd aan de lijn uitlaat in de stad en dat je tuin geen ontsnappingsmogelijkheden biedt.

De ideale eigenaar

Het ras is geschikt voor gezinnen, voor jong of oud, kleine of grote tuin. De Norfolk Terriër is een prima gezinshond en echt aanwezig in huis. Is dit een ideale hond voor jou maar wil je toch graag een ras met opstaande oren? Kies dan voor de Norwich Terriër
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy