Cesar imagery

Mopshond

Het is niet algemeen bekend dat de Mopshond lang geleden het populairst was van alle honden in Europa. Algemeen wordt aangenomen dat de Mopshond afkomstig is uit China en via Holland naar Engeland is gegaan.

Met de komst van andere kleine honden begon de Mopshond zijn populariteit in Engeland te verliezen en op een gegeven moment bestond het gevaar dat het ras zou uitsterven. Nieuwe exemplaren uit Holland en Oostenrijk werden onder koning George III geïntroduceerd en daardoor kon het ras weer even voort. Ook in Australië werd het ras met uit Engeland geïmporteerde honden in stand gehouden door de tijd heen.

Let op, dit ras heeft ernstige gezondheidsproblemen. Daarom raden we u aan om onderzoek te doen en goed na te denken voordat u dit ras aanschaft

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Mopshonden kunnen meer dan 12 jaar worden.

Gemiddelde grootte & gewicht
18-20 cm & 6-8 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
De perfecte mix van de aantrekkelijkheid van een kleine hond, smekende blik en groot uithoudingsvermogen en moed is te vinden in de schattige Mopshond. Als je maar een kleine tuin hebt of in een appartement of flat woont is de Mopshond ideaal voor je. Ze ruiken bijzonder weinig naar ‘hond’ en hun korte vacht verhaart maar een heel klein beetje, dus ze zijn ook uitzonderlijk schoon.

Verzorging
De meeste Mopshonden worden lui als ze aan hun lot worden overgelaten, dus een stevige wandeling of een spelletje apporteren is wel nodig iedere dag. Niet al te veel inspanning bij warm weer of direct na het eten.

De intelligente en zelfstandige Mopshonden zijn niet de gemakkelijkste honden om te trainen, maar je kunt ze wel trainen en het is heel goed voor ze om ergens naartoe te werken. Een gehoorzaamheidstraining heeft nog een ander voordeel – je hond wordt meer gezelschap, en niet alleen maar een huisdier.

Door de vorm van de ogen en de snuit krijgt de Mopshond makkelijk iets aan de ogen. Ga onmiddellijk naar de dierenarts, als je je Mopshond in de ogen ziet wrijven, als hij loenst of je een verkleuring in de ogen ziet. En omdat hij zo’n korte neus heeft, kan de Mopshond problemen hebben met zijn zachte gehemelte en dat moet dus in de gaten gehouden worden.

De ideale eigenaar

Ze zijn graag onder mensen en zijn dus uitstekende gezelschapshonden. Het zijn stevige kleine honden. Het zijn echte clowns en zullen je voortdurend laten lachen. Ze snurken, snuiven, grommen en niezen je in je gezicht.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy