Cesar imagery

Maltezer

De juiste naam voor dit mooie kleine ras is Maltezer (en niet Maltezer Terriër zoals hij ook wel wordt genoemd). Niemand weet precies waar dit ras vandaan komt ondanks dat beweerd wordt dat hij van het eiland Malta afkomstig is, of dat ze lijken op de honden die door de oude Egyptenaren aanbeden werden. Er is in ieder geval weinig twijfel dat het een van de oudste hondenrassen is, die teruggaan tot 6000 v.Chr. De mensen van Malta waren er trots op dat deze hond daar vandaan kwam, bovendien werden ze als exotisch dier verhandeld in het Midden-Oosten.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Maltezers worden 12-16 jaar oud.

Gemiddelde grootte & gewicht
25 – 30 cm & 3 – 4 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
Maltezers zijn geen werkhonden,hoewel sommige dieren het uitstekend doen bij schapendrijfwedstrijden waarbij het op gehoorzaamheid aan komt en het zijn zelfs goede waakhonden. Van een Malteser krijg je veel liefde en je wordt overladen met genegenheid, hij laat je weten wie er aan de deur staat en geeft iedereen het gevoel welkom te zijn. Het is een heel intelligente en levendige hond – en vindt het heerlijk om in de watten gelegd te worden.

Overweg kunnen met andere huisdieren
Uitstekend.

Verzorging
Maltezers zijn echte huishonden en hoewel ze een goed afgezette tuin heerlijk vinden om in te spelen, zijn ze liever binnen bij het baasje. Als er geen tuin voorhanden is, is een dagelijkse wandeling aan de lijn wel aan te raden.
Hoewel de Maltezer een prachtige tentoonstellingshond is, hoeft hij geen volle vacht te hebben als hij gewoon als huisdier gehouden wordt – het haar kan dan korter en in een bepaalde vorm geknipt worden, dat is makkelijker in het onderhoud. Een dagelijkse borstelbeurt is belangrijk om alle knopen en klitten in bedwang te houden en de hond zal een wekelijks bad plezierig vinden – hij moet wel goed drooggeföhnd worden. Benodigdheden voor de verzorging zijn een goede stevige borstel en een fijne kam en een schaar voor het wegknippen van haar van de voetkussentjes en verder een nagelknipper, boorwater en een zachte tandenborstel om vlekken rond de ogen te verwijderen.

Alhoewel het ras geklassificeerd wordt als een klein ras, heeft de Maltezer toch normale beweging en passende voeding nodig om te voorkomen dat hij te dik wordt.

De ideale eigenaar

Iedereen die op zoek is naar een vrolijk gezelschapsdier in huis zal dit een uitstekende keus vinden.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy