Cesar imagery

Leeuwhondje

Het lievelingsdier van de adel in het Florence van de 15de eeuw voldeed aan de grillen van de elite. De dames aan het hof knipten het haar weg van de rug van de hondjes en gebruikten ze als ‘heetwaterkruik’. Hoewel het ras werd ontwikkeld in Europa wordt het traditioneel geknipt als een leeuw, zoals de Portugese Waterhond (de poedel-look).

Waarschijnlijk stamt hij er niet direct van af, maar hij lijkt op de Bichonfamilie en de Portugese Waterhond. Ongetwijfeld stamt het Leeuwhondje wel af van de Bichonfamilie want hij reisde vanuit het Middellandse Zeegebied Europa in. Veel mensen denken dat het ras uit Duitsland afkomstig is, maar Frankrijk is het officiële land van ontwikkeling. De hondjes worden nu in veel landen, en zelfs in Australië, erkend, maar zijn nog steeds vrij zeldzaam.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Kan 15 jaar worden.

Gemiddelde grootte & gewicht
25 – 33 cm & 5 - 7 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
Je kunt het Leeuwhondje een beetje een clown noemen. Het is een vrolijk dier en maakt het je graag naar de zin, daarmee is het de ideale gezelschapshond. Ook al is hij heel klein, het Leeuwhondje is robuust en vol energie. Hij is gevoelig en niet hyperactief.

Overweg kunnen met andere huisdieren
Heel goed. Accepteert andere huisdieren als ze daar van jongs af mee hebben leren omgaan.

Verzorging
Ze zijn robuust en meestal gezond met weinig medische problemen en daarom zeer geschikt voor gezinnen met beperkte ruimte. Hun vacht moet wel regelmatig worden verzorgd en ook beweging hebben ze regelmatig nodig. De langharige vacht vraagt regelmatig borstelen en trimmen.

De ideale eigenaar


Als je een trouwe en charmante huishond zoekt en het geen probleem vindt dat je de vacht regelmatig moet verzorgen, dan is het Leeuwhondje misschien wel iets voor je.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy