Cesar imagery

Lakeland Terriër

De Lakeland Terriërs werden oorspronkelijk gefokt voor de vossenjacht in het ruige maar mooie Engelse Lake District. Het doel van de jacht was de vos te vernietigen, omdat de schapen en lammeren zijn prooi waren en die zorgden voor het levensonderhoud van de boeren. De Lakeland Terriër moest de vos onder alle weersomstandigheden kunnen volgen over de ruige toppen en steile klippen en als de vos zinj hol in ging, moest de Lakeland erachter aan en hem of uit zijn hol drijven of in zijn hol doodmaken. Zijn vorm en grootte werden door het werk bepaald. Hij moest klein zijn, maar wendbaar genoeg om over langere afstanden te kruipen, de poten mochten niet te kort zijn, want hij moest kunnen springen. Ook moest hij met de jachtpartij mee kunnen lopen of draven van de hondenkennels naar de plaats waar de jacht plaatsvond en dan nog zijn werk doen. Ook de vorm van zijn kop werd door het werk bepaald, want als een Lakeland zijn kop ergens in kon krijgen, dan volgde het lijf vanzelf.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Lakelands worden ongeveer 15 jaar.

Gemiddelde grootte en gewicht
37 cm & 6,8 – 7,7 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
De Lakeland is een kleine terriër met een ondeugend en assertief karakter. Het is een ‘mensen’hond en is dol op contact met mensen. De Lakeland Terriër verhaart niet en is dus uitstekend gezelschap voor mensen met ademhalingsproblemen. Met hun luide blaf en onverschrokken temperament zijn ze zeer afschrikwekkend voor indringers. Het is geen schoothond, maar een uiterst atletische en lieve dondersteen die zich goed laat trainen en opvoeden.

Overweg kunnen met andere huisdieren
Als gezelschapshond kun je de Lakeland Terriër het beste al op jonge leeftijd wennen aan andere huisdieren. Dan kan je erop vertrouwen dat ze goed kunnen samenleven. Ook een basis gehoorzaamheidstraining is aan te bevelen. De Lakeland is is geen meutehond, maar als hij kan rennen met een hond van het andere geslacht, vindt hij dat geen probleem.

Verzorging
Het trimmen van de vacht hoort er nu eenmaal bij voor alle Terriërs en de Lakeland Terriër is daarop geen uitzondering. Zorgvuldig borstelen maakt een wereld van verschil voor het uiterlijk van de hond. Om de typische stevige vacht te behouden die voor alle weerstypen geschikt is en die hoort bij de ‘Lakeland look' moet de vacht met de hand ouderwets geplukt of gewoon getrimd worden.

Afhangende oren hebben snel last van oormijt en moeten schoon en droog gehouden worden. Dit ras houdt van een dagelijkse wandeling en kan zich gaan vervelen als hij lang achter elkaar zonder gezelschap vast zit in een tuin. Een tuin waar je hond geen kwaad kan aanrichten en waar hij (voor zijn eigen veiligheid) niet uit kan als je er niet bent is wel noodzakelijk, want de Lakeland Terriër is uiterst geraffineerd in het vinden van zelfs maar de kleinste ontsnappingsroutes.

De ideale eigenaar

De Lakeland Terriër is een ideale gezinshond, zowel voor buiten als in de stad.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy