Cesar imagery

Japanse Chin

Het is nog steeds een raadsel waarom de Japanse Chin of de Japanse Spaniël betrekkelijk zeldzaam en onbekend is. Het is een kleine hond die alles te bieden heeft wat je je maar wensen kan – makkelijk te verzorgen, leuk om te zien, en zelfs in koninklijke huizen geliefd is - Koningin Alexandra had maar liefst 261 van deze honden!

De Japanse Chin is een van de oudste rassen en het is moeilijk vast te stellen wat zijn precieze geschiedenis is, maar zijn voorouders gaan meer dan 1100 jaar terug tot China en Korea. Er waren twee verschillende formaten/soorten Chins in Japan, die apart werden gefokt en eeuwenlang alleen bij de adel in gebruik waren. Ze stonden in zo’n hoog aangezien, dat ‘de gewone man’ er geen kon bezitten.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Japanse Chins worden 12 - 14 jaar.

Gemiddelde grootte en gewicht

25 – 30 cm & 1 - 5 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Japanse Chin is een intelligente, tevreden en levendige kleine hond met een goed karakter en zachtaardig temperament. Ze zitten tevreden op je schoot of liggen opgerold in een stoel, maar staan ook klaar om een spelletje te doen en een rondje te racen.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Chins zijn het gelukkigst in het gezelschap van andere Chins. Chins kunnen harmonieus in grotere groepen samenleven, dus neem er twee, als dat enigszins mogelijk is!

Verzorging

Japanse Chins, zijn met hun zachte vacht makkelijk te verzorgen en twee tot drie keer per week borstelen en aandacht voor de plekjes achter de oren die makkelijk gaan klitten – en een regelmatig bad - is alles wat nodig is voor de vacht. Dat is ook praktisch tijdens het verharen van de hond.

Vanwege de platte snuit van de Chin zijn zijn ogen kwetsbaar. Als hij dus een verwonding heeft opgelopen, moet je er meteen mee naar de dierenarts gaan. Net als bij ieder ander huisdier moeten oren en tanden ook regelmatig worden schoongemaakt en gecontroleerd. Een Chin heeft niet heel veel bewegingsruimte nodig, dus hij is ideaal voor flatbewoners of mensen met een klein appartement. Ze houden wel van een flinke wandeling of liefst vrij rondrennen.

Japanse Chins zijn honden voor binnen en worden alleen als gezelschapshond gefokt. Buiten zou deze hond doodongelukkig zijn. Ook lang achter elkaar alleen thuis zijn vindt deze hond niet prettig, dus als jij of je gezin de hele dag weg zijn, dan is de Chin niet de geschikte hond voor je. De Chin vraagt ook wel wat zelfstandigheid en zal op harde discipline vanwege zijn gevoeligheid niet goed reageren. Als je dus een dominante hond wilt dan is dit ook geen geschikt ras voor je.

De ideale eigenaar

Japanse Chins worden niet graag geplaagd en ze houden niet van ruwe spelletjes. Daarom passen ze het best bij oudere mensen of gezinnen zonder jonge kinderen.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy