Greyhound

Dit is de snelste hond ter wereld en een van de oudste rassen. De Greyhound gaat 4000 jaar terug en komt al voor in de hyroglyfen van de oude pyramides. De gemummificeerde resten van veel Greyhounds zijn gevonden naast hun meesters in verscheidene graftombes in heel Egypte. De Greyhound wordt als zichthond beschouwd, een jachthond die op zijn gezichtsvermogen vertrouwt om wild na te jagen over open veld, ook wel ‘koersen’ genoemd.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Greyhounds worden over het algemeen 12 jaar oud, maar kunnen met de juiste verzorging langer leven.

Gemiddelde grootte en gewicht

De gemiddelde vrouwtjes Greyhound is 62 - 68 cm groot en weegt 24 - 30 kg. Het mannetje is met 67 - 72 cm en 30 - 35 kg iets groter.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Een oude race greyhound is een lief huisdier en is, anders dan wordt aangenomen, helemaal geen opgewonden of agressieve hond. Ze zijn heel meegaand en heel trouw. Door regelmatig blootgesteld te zijn aan mensen en andere honden heeft de Greyhound zich ontwikkeld tot een heel trouw en lief huisdier. Tegenwoordig houdt de Greyhound van contact met mensen en eigenaren van een Greyhound vertellen vaak hoe de hond hen op de voet volgt bij hun dagelijkse bezigheden.

Overweg kunnen met andere huisdieren

De Greyhound kan met de meeste andere huisdieren overweg als hij maar zijn eigen plekje heeft. Zijn natuurlijke instinct drijft hem er af en toe toe kleinere huisdieren even bij de kraag te vatten.

Verzorging

Met zijn fijne, dichte vacht heeft de Deense Dog niet vaak een bad nodig en dagelijks een snelle borstelbuurt is genoeg om deze hond er goed uit laten zien. De oren moeten een keer per week nagekeken en schoongemaakt worden en de tanden moeten gecontroleerd vanwege het zachte voedsel dat racehonden soms krijgen. Net als voor de meeste honden is het belangrijk om ze regelmatig uit te laten om deze plezierige honden beweging en stimulering te geven.

De ideale eigenaar

Dit ras is geweldige gezelschap in een gezin dat de tijd en energie heeft om de hond voldoende beweging te geven.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy