Cesar imagery

Fox Terriër

De Fox Terriër was de hond van de landadel en de werkende klasse. Als de vos tijdens de jacht ging snuffelen, kwamen de Fox Terriërs (die in zadeltassen op de paarden werden meegenomen) eraan te pas om de achter de vos aan te gaan. Zij moesten de vos uit zijn hol jagen zodat de jacht kon beginnen. Ze hoefden de vos niet te doden, want als ze dat deden was de jacht afgelopen. De werkende klasse fokte deze honden ook om ongedierte te bestrijden – daar waren ze uitstekend in en het was een hele sport.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Deze onverschrokken kleine hond wordt normaal gesproken 12 jaar oud, maar hij kan 14 jaar worden met voldoende liefdevolle aandacht en de juiste voeding.

Gemiddelde grootte en gewicht

Gezonde vrouwtjes worden meestal 33 hoog en wegen bijna 7 kg, mannetjes worden 39 cm en en wegen iets meer dan 8 kg.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Fox Terriër is een blije hond en voor niets bang. Het is tegelijk een clown en een toegewijde vriend.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Goed.

Verzorging

Een Fox Terriër vraagt veel gezelschap, veel beweging en liefst ook tijd voor ontspanning. In ruil daarvoor geeft je Foxie je zijn onverdeelde trouw. Bij het uitlaten moet je hem altijd aan de lijn houden. Fox Terriërs kunnen heel eigenzinnig zijn als ze iets interessants zien, het doet er niet toe of dat nu aan de overkant van de weg is, ze gaan er op af – vaak met desastreuze gevolgen.

Er zijn twee soorten Fox Terriërs – een draadharige en een gladharige. De draadharige heeft een harde borstelige vacht die veel aandacht vraagt als je wilt dat de hond er netjes uitziet. De vacht moet vier keer per jaar in vorm geknipt worden en verlangt een regelmatige borstelbeurt.

Omdat hij intelligent en zelfstandig is, kan een Fox Terriër pup ondeugend zijn en zijn eigen vertier gaan zoeken als je tuin niet veilig omheind is.

De ideale eigenaar

De Fox Terriër is een goede gezelschaps- en waakhond voor gezinnen en oudere mensen. Het is een uitstekende hond voor kinderen, hij houdt van balspelletjes, pakkertje, skateboarden, zwemmen en zelfs surfen.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy