Cesar imagery

Field Spaniël

De Field Spaniël werd ongeveer 150 jaar geleden ontwikkeld op het Engelse platteland. De Field is een heel oud ras, dat eerst bekend was als Zwarte Spaniël of Land Spaniël, maar nu vooral bruin van kleur is door een kruising met de Sussex Spaniël en met de Engelse Springer Spaniël na de Tweede Wereldoorlog.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Field Spaniëls kunnen makkelijk 13 jaar worden, maar met veel verzorging en de goede voeding wordt hij vaak 15 jaar.

Gemiddelde grootte en gewicht

Als ze goed slank blijven, wegen deze honden ongeveer 16 kg en meten 40 cm als het vrouwtjes zijn en 23 kg en 46 cm als het mannetjes zijn.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Dit is een ras voor energieke mensen! Het zijn actieve, onvermoeibare honden en ze kunnen lawaaierig zijn en dingen kapot maken als ze niet genoeg te doen hebben. De Field Spaniël is een lief en gevoelig ras dat graag bij mensen is en bij alle huishoudelijke activiteit betrokken wordt. De Field Spaniël heeft een stevige en consequente training nodig. Hij houdt van reizen en een ritje in de auto.

Overweg kunnen met andere huisdieren

De Field Spaniël houdt van het gezelschap van andere huisdieren, want ze willen de hele dag wel spelen. Je moet ze wel op jonge leeftijd al aan de andere huisdieren laten wennen.

Verzorging

De Field Spaniël is een van de grootste spaniëls en moet op regelmatige tijden te eten krijgen. Hij is gemakkelijk in het onderhoud. Alleen het overtollige haar onder zijn oren, rond de poten en van de hak dient verwijderd te worden om hem er goed en netjes te laten uitzien en er moet dagelijks even een borstel door zijn vacht om deze gezond te houden.

De ideale eigenaar

De Field Spaniël is een actieve hond en hij is onvermoeibaar als werkhond. Zijn meegaande, toegenegen en vriendelijke natuur maken hem tot een uitstekende gezelschaps- en gezinshond. Maar het blijft toch een werkspaniël en vraagt dus om veel beweging en geduld.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy