Cesar imagery

Dwergpinscher

De Min Pin (zoals hij vaak liefkozend genoemd wordt) stamt uit Duitsland en wordt al sinds het begin van de negentiende eeuw gedocumenteerd, en formeel sinds 1895 toen de Duitse Pinscher Club werd opgericht. Bewijzen van het bestaan van de hond gaan terug tot de 15de eeuw toen hij als Rode Pinscher bekend stond naar het ‘kleine rode hert’, dat in de Duitse wouden voorkwam. Oorspronkelijk werden ze gefokt als stalhonden om ratten en muizen uit te roeien.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

De Dwergpinscher kan 16 jaar worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

25,5 – 30,5 cm & 2,5 – 4 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Dit is een trotse en levendige kleine hond – op en top terriër en zeker geen speelgoedhondje – het zijn trouwe en intelligente gezelschapshonden. Ze kennen geen angst, zijn alert en zijn dus uitstekende waakhonden.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Als ze van jongs af aan met andere huisdieren zijn opgegroeid, accepteren Dwergpinschers alles van vogel tot kat, maar jagen bezoekers van eigen soort weg. Min Pins domineren graag, dus rekening houden met persoonlijkheden en niet zonder toezicht aan elkaar laten wennen.

Verzorging

Het korte, harde haar van de vacht vraagt weinig verzorging. In voor- en najaar flink met de hand of een kleine borstel doorheen gaan om overtollig haar te verwijderen. Niet te vaak baden zodat de natuurlijke oliën die de vacht moeten beschermen er niet uitgewassen worden. Even afvegen met een warm vochtig doekje met een paar druppels eucalyptusolie erop , dat is verfrissend en houdt vlooien op afstand. De nagels moeten kort gehouden worden – liefst iedere week bijhouden om de pootjes gezond en compact te houden.

Een Min Pin is een zeer actief, alert en een interactief lid van je gezin en gedraagt zich vaak als een onhandelbaar kind. Ze zorgen altijd voor vertier, maar ze hebben wel vanaf het begin vaste huisregels nodig. Wees standvastig, anders houden ze je voor de gek. Houd een Min Pin altijd aan de lijn, want ze kunnen Oost-Indisch doof zijn.

De ideale eigenaar

Iedereen, behalve heel jonge kinderen en echt oude mensen (omdat ze te actief zijn). Ze zijn meestal dol op iedereen in het gezin, maar hebben een voorkeur voor een speciaal iemand als hun soulmate. Ze hebben ook graag iedereen bij elkaar.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy