Cesar imagery

Dwergkeeshond

Aangenomen wordt dat de Dwergkeeshond afstamt van het soort Wolf- of Spitshonden die vanuit het noorden van Rusland en Siberië naar Pommeren trokken. Het ras heeft dezelfde voorouders als andere Arctische rassen als de Samojeed en de Keeshond. Deze vroege Spitsachtige honden werden gebruikt als waak- en sledehond. In dit stadium van de ontwikkeling kan hij 14 kg wegen.

De kleinste puppy’s uit nesten werden vaak als gezelschapsdier gehouden en later werden deze kleinere Spitshonden samen gefokt in een poging ze nog kleiner te laten worden. Dwergkeeshonden werden voor het eerst als ras geregistreerd in de 18de eeuw, nadat ze de aandacht van de Engelse adel hadden getrokken.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Dwergkeeshonden worden 10 tot 12 jaar oud.

Gemiddelde grootte & gewicht

23 – 30 cm & 2 - 3 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Dwergkeeshond is een heerlijk lid van het gezin, hij is extravert, levendig en heel intelligent. Het ras is niet vergeten wat hij van de Spits geërfd heeft en kan heel trouw en beschermend zijn tegenover zijn gezin. Het kleine formaat wordt gecompenseerd door extreme intelligentie en ongelooflijke energie en blinkt uit bij iedere gehoorzaamheidstraining.

Overweg kunnen met andere huisdieren

De Dwergkeeshond is vriendelijk van aard maar moet net als ieder nieuw huisdier voorzichtig bij andere huisdieren geïntroduceerd worden.

Verzorging

De dubbele vacht van de Dwergkeeshond vraagt niet veel zorg zoals die van sommige andere rassen met een dubbele vacht, maar hij moet toch regelmatig geborsteld worden. Wen je puppy al jong aan het borstelen, zodat hij leert dat het erbij hoort en van alle aandacht kan genieten. De beste resultaten heb je met een borstel van zwijnenhaar van goede kwaliteit.

De ideale eigenaar

Vanwege zijn kleine formaat en grote energie is de Dwergkeeshond niet aan te raden voor gezinnen met jonge kinderen. Deze kleine honden passen prima bij flatbewoners of bewoners van kleine appartementen die hem regelmatig willen uitlaten. Door zijn grote intelligentie en trouw is de Dwergkeeshond ook uitstekend gezelschap voor oudere mensen. Je Dwergkeeshond zal nog jaren deel uitmaken van je gezin, dus moet je heel zorgvuldig de hond kiezen die precies bij je gezin past.

Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy