Cesar imagery

Duitse Staande Hond Draadhaar

De prachtige Duitse Staande Draadhaar is directe familie van de de Korthaarvariant. Hij is afkomstig uit Duitsland en werd in de 19e eeuw gefokt voor het ophalen uit het water van neergeschoten wild. De Draadhaar staat ook onder die naam bekend in Duitsland. De rasstandaard voor de Duitse Pointers werd voor het eerst opgesteld in 1879 en sindsdien ligt de nadruk op het verbeteren van het ras.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Dit ras wordt meestal 12 jaar, maar kan 14 jaar worden met de juiste verzorging en voeding.

Gemiddelde grootte en gewicht

Een gezond vrouwtje weegt meestal 28 kg en meet 55 cm, een mannetje 45 kg en 64 cm.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Deze lieve honden zijn heel actief en intelligent, leren graag en zijn uiterst trouw aan hun gezin. Ze zijn vriendelijk tegen bekenden, maar houden afstand bij vreemden en moeten al jong leren omgaan met andere mensen en dieren. Deze krachtige en energieke honden zijn dol op activiteit en raken verveeld en moeilijk hanteerbaar als ze niet genoeg beweging krijgen. Als jachthond heft hij een goede neus en kan hij goed speuren, aanwijzen en ophalen zowel van land als uit water.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Het is een levendig en krachtig dier, dus let erop dat hij de andere huisdieren waar hij verder prima mee overweg kan, niet teveel domineert. Het zijn geweldige waakhonden en alarmeren je direct als er iemand aankomt.

Verzorging

Dit zeer aantrekkelijke ras is helemaal bedekt met draadhaar en heeft borstelige wenkbrauwen en baard. Het haar op de kop en oren is dik en kort. De vacht zal dunner worden als de hond voortdurend in een warm huis leeft en door de structuur van de vacht blijft er niets van buiten in hangen. Zoals de meeste honden van deze grootte is regelmatige beweging een absolute noodzaak. Hij vindt het ook fijn als hij zijn buitengewone vaardigheden om dingen op te halen en terug te brengen kan oefenen.

De ideale eigenaar

Deze hond kan zich aan de meeste situaties en omgevingen aanpassen, maar heeft wel ruimte nodig om te spelen en te ontdekken. Hij is vrij op zijn gemak met allerlei mensen, maar is op zijn best bij oudere kinderen die rekening met hem kunnen houden.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy