Cesar imagery

Duitse Dog

De oorsprong van de Grote Duiste Dog is altijd een punt van controverse geweest. De meeste eer komt de Duitsers toe, want zij hebben er eigenlijk voor gezorgd dat we de Grote Duiste Dog kennen zoals hij er vandaag uit ziet. Uit de geschiedenis blijkt dat er soortgelijke honden voorkwamen in Rusland, Polen en Midden-Duitsland. In de Middeleeuwen trokken er grote meutes wilde everzwijnen door de Europese wouden en het is bekend dat de koninklijke huizen er in die tijd meutes van deze grote honden op nahielden die bekend werden als Boar Hounds, honden die op everzwijnen jaagden omdat ze ze op de grond konden krijgen.

Door de generaties heen is de aard van de Grote Duiste Dog veranderd tot het type hond van tegenwoordig, dat we de ‘vriendelijke reus’ noemen.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

De gemiddelde leeftijd van een Duiste Dog is 9 – 10 jaar.

Gemiddelde grootte en gewicht

71 – 76 cm & 41 – 46 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Grote Duiste Dog is een elegant en gespierd dier, dat verve en durf heeft en eruit ziet of hij klaar staat om waar dan ook heen te gaan en maakt niet uit wat te doen. Elegante belijning en gracieuze vorm zijn essentieel. Hij draagt nek en kop hoog met een alerte uitdrukking en beweegt zich krachtig en majestueus.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Uitstekend. Maar wel bedenken dat het de verantwoordelijkheid van de eigenaar blijft om de hond onder controle te houden.

Verzorging

De vacht van de Grote Duiste Dog is kort, sluik en dicht. Dagelijks vijf tot tien minuten borstelen is ruim voldoende om de vacht in goede conditie te houden. Hij heeft een enkelvoudige vacht, dus als hij verhaart is de nieuwe vacht in aantocht.

De ideale eigenaar

Het is een misvatting dat de Grote Duiste Dog een omgeving ter grootte van een landgoed nodig heeft. Hij is heel tevreden in een flat of kleinere woning, als hij maar genoeg beweging krijgt en kan rennen als dat mogelijk is. Doordat een Grote Duiste Dog uitzonderlijk snel groeit, moet een pup niet teveel beweging hebben in de eerste twaalf maanden. Zorg ervoor dat je tuin een goed hek heeft. Daarbuiten moet hij altijd aan de lijn gehouden worden. Hij kan makkelijk over hekken springen, maar het ligt niet in zijn aard om dat direct te doen.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy