Cesar imagery

Dalmatiër

De schilderachtige vlekken van de Dalmatische Hond maken dit ras tot een van de apartst uitziende honden. De pups worden wit geboren en beginnen hun zwarte of leverkleurige vlekken te krijgen als ze zo’n twee weken oud zijn. Hoewel het ras teruggaat tot de oudheid, kreeg het in de Victoriaanse tijd bekendheid als koetshond en verder rende hij meestal voor de paarden uit of was te vinden naast of achter de rijtuigen van de adel.

De Dalmatiër heeft een natuurlijke affiniteit met paarden, een trekje dat nog steeds heel sterk is. Je kunt de meeste Dalmatiërs bij een paard in de buurt zetten, hij zal erop af gaan en het begroeten. Voor een hond die ooit als veedrijver werd gebruikt, speurhond was in twee wereldoorlogen en de Vietnamoorlog, bekend is uit cartoons en stripverhalen, lievelingshond uit de Victoriaanse tijd, tentoonstellingshond, trucjeshond, jachthond en jager, is niet veel nodig om een plekje in je hart en je leven te veroveren.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Dalmatiërs kunnen 12 jaar worden, maar met de juiste verzorging en voeding worden ze vaak wel 14 jaar.

Gemiddelde grootte en gewicht

Dit is wederom een vrij grote hond waarvan gezonde vrouwtjes ongeveer 32 kg wegen en 56 cm en mannetjes meestal 42 kg wegen en 61cm groot zijn.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Dalmatiërs houden van plezier, zijn clowns en hun elegantie en humor zijn hun bekendste kenmerken. Hun ‘glimlach’ wordt vaak voor een grom aangezien totdat de wild kwispelende staart wordt opgemerkt.

Het is een vrij gevoelig hondenras en kan niet zonder het gezelschap en de genegenheid van mensen.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Dalmatiërs delen hun huis zonder problemen met andere dieren.

Verzorging

Dalmatiërs zijn heel schone dieren en hun vacht heeft weinig verzorging nodig, iets wat veel mensen waarderen. Met hun korte, dichte vacht hoeven ze maar af en toe geborsteld te worden om er verzorgd uit te zien. Het zijn sterke, actieve honden, die je in de hand moet houden en die je het beste een gehoorzaamheidstraining kunt geven. Omdat het actieve honden zijn hebben ze iedere dag een stevige wandeling nodig en een goed hek om de tuin is noodzakelijk.

Dalmatiërs kunnen last hebben van nierstenen. Sommige honden hebben ook huidproblemen en sommige worden doof geboren.

De ideale eigenaar

Dalmatiërs zijn perfecte gezelschapshonden, waakhonden en geweldige huisdieren voor het gezin, maar omdat ze sterk en heel actief zijn moeten ze wel in de hand gehouden kunnen worden.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy