Cesar imagery

Cocker Spaniël

De Cocker Spaniël staat te boek als werkdier en huisdier sinds Hendrik VIII koning was. De naam komt van ‘wood-cocking Spaniëls’ : het waren ideale kleine honden voor de jacht op houtsnip (woodcock), ze konden gemakkelijk door de heggen en het kreupelhout waar deze vogeltjes zich graag verstoppen.

Aan het begin van deze eeuw werd de Cocker Spaniël Club van Engeland opgericht, die de eerste standaard opstelde voor het ras voor jagers die een kleine, actieve en sterke hond nodig hadden en die stevig genoeg was om de hele dag vrolijk en onvermoeibaar achter wild aan te gaan.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Deze toegewijde en lieve honden worden normaal 14 jaar maar met de liefdevolle verzorging die ze verdienen en een goede voeding kunnen Cocker Spaniëls 16 jaar worden.

Gemiddelde grootte en gewicht
In topconditie is het gewicht van deze honden voor vrouwtjes 14 kg en de schofthoogte 38 cm en voor mannetjes 15 kg en 41 cm.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Deze vrolijke kleine hond is een geweldige kameraad en toegewijd gezelschap voor het gezin. Hij floreert bij het gezelschap van mensen en heeft dat ook nodig.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Goed.

Verzorging

De vacht moet regelmatig verzorgd worden en vooral onder en rond de oren en op de onderbuik en bij de poten moet het haar kort gehouden worden. De stevige kleine Cocker kan binnen en buiten gehouden worden mits hij de liefde en aandacht krijgt die hij nodig heeft.

Als hij buiten gehouden wordt, heeft hij een geschikte weerbestendige schuur of kennel nodig die in de winter warm en tochtvrij is en koel in de zomer. Als hij binnen gehouden wordt moet je bedenken dat hij ieder dag wel wat verhaart. De Cocker Spaniël is geen kieskeurige eter en eet bijna alles. Het is een goed idee om hem een smalle eetbak te geven waarbij de oren aan beide zijden van de bak en niet in de bak hangen tijdens het eten.

De ideale eigenaar

Dit ras is absoluut niet geschikt voor iemand die een hond in een ren wil houden. Het heeft een eigenaar nodig die begrijpt dat deze kleine hond beweging en verzorging nodig heeft.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy