Cesar imagery

Chow Chow

Deze unieke en fascinerende hond is van Chinese afkomst en is omringd met oosters mysterie. Aan de individualiteit en aparte verschijning van de Chow Chow is sinds 150 v.Chr. niets veranderd en hij werd door de Chinese keizers als waakhond en jager gebruikt. De Chow Chow zoals wij hem kennen, dook voor het eerst op in Engeland in 1781, maar raakten pas een eeuw later meer bekend. Het meest kenmerkende deel van deze hond is zijn zwartblauwe tong – een kenmerk dat hij deelt met de beer.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Chow Chows worden meestal 8 jaar oud, maar kunnen ook wel 10 jaar worden als ze goed worden verzorgd en de juiste voeding krijgen.

Gemiddelde grootte en gewicht

Als ze gezond blijven, moet een vrouwtje 23 kg wegen en 45 cm schofthoogte hebben, een mannetje weegt dan 32 kg en meet 50 cm.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Chow Chow heeft een karakteristieke frons die vaak gezien wordt als een teken van gemeenheid, maar niets is minder waar. De Chow Chow is een tevreden, onafhankelijke en toegewijde hond. Hij is niet meteen vriendelijk tegen iedereen die voor de deur staat, maar bewaart zijn genegenheid en speelsheid voor het eigen gezin. Hij leert snel en is uiterst intelligent.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Om zoveel mogelijk de harmonie in huis te bewaren kan deze het hond het beste vroeg in aanraking worden gebracht met andere dieren. Zoals bij de meeste andere rassen het geval is, moet je de Chow Chow in de gaten houden als hij bij andere huisdieren komt om te zorgen dat ze geen ruzie krijgen.

Verzorging

Voor de beste resultaten moet de vacht van de Chow Chow regelmatig geborsteld en gekamd worden. Als je dat regelmatig doet, scheelt dat ook in het stofzuigen want hij verhaart meerdere keren per jaar. Het zijn meestal erg schone honden die je soms zelfs hun snuit ziet wassen na het eten!

De ideale eigenaar

Alhoewel de Chow Chow van ruimte houdt om te rennen, past hij zich aan de meeste huizen wel aan, als hij maar regelmatig mee uit wandelen wordt genomen.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy