Cesar imagery

Basset fauve de Bretagne

De Basset fauve de Bretagne kwam voor het eerst voor in Bretagne (Frankrijk) in de negentiende eeuw en werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op klein wild. Er is weinig van zijn afkomst bekend, maar men denkt dat het een kruising is tussen de Griffon fauve de Bretagne (bekend als goede spoorzoeker) en de Bretonse Basset – een geboren jager.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Deze hond wordt meestal 11 jaar maar met voldoende juiste voeding en de juiste verzorging en aandacht kan hij makkelijk 14 worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

De vrouwtjes van dit ras worden gewoonlijk 10 tot 12 kg en bereiken 32 cm schofhoogte, de mannetjes worden 19 kg en kunnen 38 cm schofthoogte bereiken.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Basset fauve de Bretagne is door en door een jachthond en houdt ervan bij de geringste beweging of geluid op onderzoek te gaan. Bij een wandeling houd je dit relatief gemakkelijk in bedwang door hem al vroeg commando’s aan te leren.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Over het algemeen kan deze hond goed met andere huisdieren in huis overweg. De introductie van andere huisdieren lukt echter net als bij andere rassen het best in de eerste zes maanden.

Verzorging

Regelmatig kammen van de vacht is een essentieel onderdeel van de verzorging van de Basset fauve de Bretagne en zal soms door een hondentrimmer verzorgd moeten worden al naargelang de conditie van de vacht. Teveel haar bij de uitgang dient verwijderd te worden en het haar van de poten dient regelmatig getrimd te worden.

De ideale eigenaar

Het is nu eenmaal een jachthond, dus heeft hij veel energie te verbranden en heeft veel ruimte nodig om te rond te snuffelen en terrein te verkennen. De potentiële eigenaar moet bereid zijn regelmatig lange wandelingen met het dier te maken om hem in goede conditie te houden.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy