Cesar imagery

Australische Kelpie

De Kelpie werd in de vorige eeuw gefokt omdat Australische schapenboeren een special soort hond nodig hadden die de schapen onder harde omstandigheden kon drijven op het land dat ze in de rimboe bezaten. Dit kwam omdat de diverse rassen herdershonden uit Europa en Engeland een te dikke vacht hadden voor het extreme Australische klimaat.

Dit prachtige ras stamt af van twee zwart met bruine kortharige Collies met puntige oren die rond 1860 in Australië werden geïmporteerd. De Australische Kelpie is vervolgens geëxporteerd naar Rusland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Groot-Brittannië, de V.S., Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Nieuw Zeeland, Duitsland en Nederland. Deze honden worden met veel succes gebruikt om de meest uiteenlopende soorten vee te hoeden, van rendieren tot geiten en koeien.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Australische Kelpies kunnen 16 jaar worden.

Gemiddelde grootte & gewicht

43 – 51 cm & 10 – 20 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Kelpies blinken uit in gehoorzaamheid, alertheid en sporen volgen. Ze worden gebruikt voor therapieën met huisdieren en zelfs als blindegeleidehond. Maar de beste eigenschap van de Kelpie is zijn onweerstaanbare persoonlijkheid. Het is een uiterst alert, hard werkend en zeer intelligent ras.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Uitstekend.

Verzorging

Weinig honden zijn betere gezelschapsdieren dan de Kelpie. Deze zeer intelligente hond is heel gehoorzaam, heeft weinig of geen erfelijke ziektes en heeft betrekkelijk weinig onderhoud nodig. Het ras is snel zindelijk te maken en niet moeilijk met eten – hij eet bijna alles wat je hem geeft. Hij heeft evenveel beweging nodig als andere gezonde jonge honden. Als je erover denkt een Kelpie pup te kopen moet je zorgen dat je hem de tijd kunt geven die hij nodig heeft, want dit ras zal voortdurend bij je willen zijn. Neem de tijd om uit te vinden wat deze hond nodig heeft aan verzorging en training. En je moet er voor zorgen dat hij niet uit je tuin kan ontsnappen.

De ideale eigenaar

Dit ras past zich makkelijk aan, of het nu de bedoeling is dat hij een gezinshond is, een maatje om mee te joggen, een vriendje voor de kinderen of een waakhond.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy