Cesar imagery

Vlinderhondje

Dit ras komt voor op schilderijen uit de dertiende eeuw en was toen bekend als de kleine Spaniël en in bezit van koningen en de adel. De kleine Spaniël met afhangende oren komt op veel schilderijen voor en wordt dan de Phalene (mot) genoemd en met de grote opstaande oren is het de Papillon.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Papillons kunnen 16 jaar worden.

Gemiddelde grootte & gewicht
20 – 28 cm & 2 – 3 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
Dit is een vriendelijke kleine hond die geen agressie vertoont, schoon is en gemakkelijk in een kleine woning is te houden. Hij houdt van gezelschap, is heel intelligent en kan trucjes leren.

Overweg kunnen met andere huisdieren
Kan prima met andere huisdieren onder één dak leven, maar je moet opletten in de buurt van grotere honden omdat deze honden zo klein zijn.

Verzorging
Regelmatig borstelen en baden vanwege het verharen. Bij de variant met afhangende oren moet je voorzichtig zijn met de gehoorgangen. Heeft weinig gezondheidsproblemen, maar heeft af en toe last van een losse knieschijf (patellaluxatie) – vraag de fokker hiernaar. Houdt van wandelingen en regelmatig beweging, maar is ook tevreden in de tuin.

De ideale eigenaar

Dit is een gezelschapshond, dus zonder veel mensen om zich heen of buiten alleen in een hok verpietert hij. Omdat hij zo klein is, is hij niet heel geschikt voor jonge kinderen.

Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy