Cesar imagery

Skye Terriër

De Skye is een oud ras. Deze honden werden oorspronkelijk ontwikkeld voor de jacht op otters, vossen en dassen op de eilanden Skye en Colonsay. Ze waren de ‘nobele honden’ van de laird (de heer van het landgoed) en werden niet bij de andere jachthonden gehouden. Het hoogtepunt in zijn populariteit bereikte dit ras toen koningin Victoria haar eerste Skye kocht in 1842. Er zijn twee soorten Skye – met opstaande en met afhangende oren, wwaarvan de eerste op dit moment het populairst is.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Skyes kunnen 15 worden.

Gemiddelde grootte & gewicht
25 – 26 cm & 4 – 10 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
De Skye Terriër is voorzichtig en gereserveerd bij vreemden en vraagt een zorgvuldige, vroege gewenning aan mensen en andere dieren om zijn zelfstandige karakter te vormen. De Skye Terriër is het gelukkigst als huishond en is dol op zijn gezin al zal hij zich over het algemeen aan een bepaald lid van het gezin hechten.

Overweg kunnen met andere huisdieren
De Skye Terriër is niet uit op vechten, maar als hij ertoe uitgelokt wordt kan het een woeste tegenstander zijn. Een groepje honden bij elkaar scheppen hun eigen rangorde, maar ongecastreerde mannetjes zullen strijden om de eerste plaats en moeten misschien uit elkaar gehaald worden. Andere dieren accepteren ze als ze van jongs af aan met ze zijn opgegroeid, of als je ze op de juiste manier aan elkaar hebt laten wennen.

Verzorging
De Skye Terriër heeft een dikke dubbele vacht met een zachte ondervacht en een hardere bovenvacht. De vacht moet eens per week goed geborsteld worden met borstal en kam, hij heeft af en toe een bad nodig, de teennagels moeten geknipt worden en het haar tussen de voetkussentjes moet geknipt worden. De Skye Terriërs ziijn dol op hun wandelingen en een dagelijkse wandeling van 20 tot 30 minuten is goed voor ze.

De Skye Terriër moet vroeg leren wennen aan mensen, anders vinden ze het niet fijn als vreemden ze aanraken. Je puppy moet al jong getraind worden op zijn zij te liggen om geborsteld te worden. Dit zal de ervaring plezieriger maken voor je hond en voor jou.

De ideale eigenaar

De eigenaar zal blij zijn met deze hond in huis, omdat Skyes altijd bij hun gezin moeten zijn. Skyes, vooral mannetjes, kunnen dominant zijn, en vragen dus om een baas die hun dominerende houding een beetje in toom houdt. Puppy’s kunnen goed overweg met kinderen als ze samen zijn opgegroeid, maar kinderen moeten toch leren niet in de puppy te prikken en of aan hem te trekken.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy