Cesar imagery

Siberische Husky

De Siberische Husky werd ontwikkeld door de Chukchi, een van de stammen aan het stuwmeer van de rivier Kolyma in de uitlopers van de Cherski bergen. Deze honden werden ontwikkeld om aan hun speciale eisen te voldoen. Hij moest snel zijn en uithoudingsvermogen hebben voor lange afstanden en iedere kilo van deze Siberische Husky moest hem dus tot de sterkste sledehond maken.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Siberische Husky’s worden 12 jaar.

Gemiddelde grootte en gewicht
54 - 60 cm & 20 – 27 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
Deze Husky’s moeten zachtaardig, betrouwbaar en vriendelijke zijn. Hun superbe temperament maakt ze tot goede gezelschapshonden voor het gezin en voor mensen van alle leeftijden. Als ras zijn ze voor iedereen even lief.

Een van de vaste kenmerken van deze hond is zijn alerte, extraverte en clowneske persoonlijkheid. De hond wil het zijn baas graag naar de zin maken en gekoppeld aan zijn neiging tot koppigheid en zijn sterke wil, zijn ongeëvenaarde zelfstandigheid, is dat waarschijnlijk overgebleven uit de tijd dat het nog een werkhond was. Iedere Siberische Husky heeft een eigen karakter en identiteit.

Overweg kunnen met andere huisdieren
Het moet niet vergeten worden dat dit een echt meutedier is en dat hij moet weten wie zijn baas is. Als hij tegelijk met andere dieren wordt grootgebracht is er niets aan de hand.

Verzorging
Zonder regelmatige beweging wordt een Siberiër lastig en zal hij alles doen om maar aan de verveling te ontsnappen. Deze honden reguleren zelf hun voedselinname. Ze hebben van nature een langzame stofwisseling en hebben beweging nodig om hun eetlust te stimuleren. Er is niets lelijkers dan een te dikke Siberische Husky. Terwijl vele rassen verharen met de overgang naar een ander seizoen, komt de hele ondervacht van de Husky er in grote plakken uit, net zoals met schapenwol het geval is. Siberische Husky’s zijn heel energiek en willen heel graag rennen. Als je begrijpt waar ze vandaan komen en waar ze voor gebruikt werden, weet je wat ze voor beweging nodig hebben. Husky’s doen het goed bij sledeactiviteiten die een goede uitlaat zijn voor hun energie.

Bij dit ras moet je een paar dingen niet vergeten: namelijk het risico dat hij achter vee aangaat en het dood maakt, plus zijn meestal zelfstandige gedrag. Deze honden blaffen niet veel – maar hun gejoel als ze blij zijn kan veel lawaai opleveren.

De ideale eigenaar

De Siberische Husky is niet voor iedereen ideaal, maar voor degenen die bereid zijn dit ras de beweging en het gezelschap te geven dat ze nodig hebben kan het bezit van een Husky een verrijkende ervaring zijn.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy