Cesar imagery

Sealyham Terriër

In 1850, begon Kapitein John Edwardes, uit Sealyham in Wales met het ras dat we tegenwoordig kennen als de Sealyham Terriër. Kapitein Edwardes wilde een nieuw ras creëren dat klein en robuust was en niet alleen intelligent maar ook met een plezierig karakter. Hoewel de rassencombinatie waar de Sealyham uit voort is gekomen altijd geheim is gebleven, wordt algemeen aangenomen dat zijn voorouders de Pembroke Welsh Corgi en de Dandie Dinmont Terriër waren.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
De Sealyham Terriër kan 15 worden.

Gemiddelde grootte en gewicht
31 cm & 8,2 – 9 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
Diegenen die zo gelukkig waren ooit een goede Sealyham Terriër te hebben willen niets anders ervoor in de plaats. Een goede Sealyham heeft een goed karakter, een goede gezondheid en ziet er goed uit. Het zijn persoonlijkheden en geweldige gezelschapshonden zowel binnen als buitenshuis. Het zijn ook goede waakhonden. Ze zijn dol op hun gezin, vergeten nooit wie vriend en vijand is. Ze zijn heel lief en geven alle liefde die ze ontvangen dubbel en dwars terug.

Overweg kunnen met andere huisdieren
Als puppy kun je het de Sealyham Terriër aanleren met katten, andere honden en vogels samen te leven. Zijn onstuimige aard, vooral bij oudere dieren, kan vervelend zijn maar als hij eenmaal gewend is, wordt het weer rustig in huis!

Verzorging
Een gezin moet geen Sealyham Terriër nemen als ze niet bereid zijn er goed voor te zorgen en vooral goed naar de vacht om te kijken. Omdat het een witte vacht is, moet de dubbele vacht regelmatig met een stevige draadkam gekamd worden om hem klittenvrij te houden. Deze kleine hond heeft geen grote gezondheidsproblemen.

De ideale eigenaar

Iedereen die dit kleine ras liefde en aandacht wil schenken.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy