Cesar imagery

Schipperke

Het Schipperke is ook bekend als de ‘Belgische Schippershond’, ‘de kleine kapitein’ en de ‘Zwarte Duivel’. Ze zijn afkomstig uit België en Schipperkes komen het eerst voor in de geschriften van de monnik Wenceslas in de 15de eeuw. In de 19de eeuw maakten Belgische heren speciale koperen halsbanden voor hun Schipperkes en liepen er zo trots mee door de stad. Ze dienden ook als waakhonden en rattenvangers op de schuiten en hielden tegelijkertijd een oogje op de lading en raakten bevriend met de paarden die de schuiten moesten trekken.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Schipperkes kunnen 14 jaar worden.

Gemiddelde hoogte & gewicht
28 – 33 cm & 5,4 – 7,3 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
Een Schipperke moet actief, intens levendig en alert zijn, en hij moet een meegaand, intelligent en trouw karakter hebben. Schipperkes zijn heel trouw aan hun gezin en vriendelijk tegen kinderen, maar wantrouwend tegenover vreemden. Het Schipperke is een waakhond en slaat aan als de deurbel gaat.

Overweg kunnen met andere huisdieren
Schipperkes kunnen leven naast andere kleine honden, katten en goedhartige grote honden. Om dit te bereiken kun je ze maar het beste al vroeg trainen. Soms doen grote honden Schipperkes wel eens kwaad, dus kijk altijd goed naar de aard van de grote hond. Als er geen mensen in de buurt zijn houden Schipperkes wel van het gezelschap van andere Schipperkes. Konijntjes, cavia’s en muizen kunnen maar beter in een kooitje gehouden worden, zodat het Schipperke er niet bij kan.

Verzorging
Alle honden hebben dagelijks voedsel, altijd vers water, onderdak, de zorg van een dierenarts, training en heel veel liefde nodig. Schipperkes vragen weinig verzorging. Ze hoeven niet gebaad te worden, af en toe een kam of een borstel er doorheen is genoeg. De vacht is vrij kort. Het Schipperke verhaart maar één keer per jaar (twee keer als het een niet-gesteriliseerd vrouwtje is. De nagels moeten regelmatig geknipt worden. Sommige Schipperkes hebben huidallergieën door klimplanten als bijv. klimop, of door vlooien, rood vlees of conserveringsmiddelen.

De ideale eigenaar

Iedereen die gefascineerd is door het karakter en de verschijning van het Schipperke en die kan voldoen aan de boven beschreven behoefte. Gezinnen met lagereschoolkinderen, oudere mensen en mensen met een kleine tuin vinden het Schipperke vooral een leuke hond Schipperke.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy