Cesar imagery

Samojeed

Een witte hond van gemiddelde grootte met het ‘lachende’ gezicht. De Samojeed werd eind 19de en begin van de vorige eeuw uit Siberië meegebracht om sleden te trekken bij expedities op de Noordpool en de Zuidpool. Deze heldhaftige honden moesten vreselijke barre omstandigheden doorstaan ten dienste van de mensen die naar de Polen op zoek waren en waar er maar een paar van terugkeerden. De Samojeed werd oorspronkelijk gebruikt om te jagen, rendierkuddes te hoeden en sleden te trekken voor het volk van de Samojeden in het noordwesten van Siberië. De Samojeden waren vreedzame nomaden die een buitengewone liefde aan de dag legden voor hun mooie honden en ze behandelden als lid van het gezin en op die manier ontwikkelden de honden hun liefde en begrip voor de mens.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Samojeden kunnen 12 jaar worden.

Gemiddelde grootte & gewicht
46 – 56 cm & 20 – 28 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
Ondanks zijn arctische afkomst is de Samojeed toch gewend geraakt aan warmere klimaten. Hij kan buiten slapen, al slaapt hij liever binnen en wil een groot deel van de dag een geliefd onderdeel van het gezin en overal bij zijn. Liefhebbers van de Samojeed vinden die enthousiaste volledige deelname aan hun leven ook precies het aantrekkelijkst aan deze hond. Een Samojeed is een actieve hond, hij is nieuwsgierig, pienter en ondeugend.

Overweg kunnen met andere huisdieren
Uitstekend, als hij met andere dieren ook is opgegroeid. Als je een volwassen hond koopt, vertel dan de fokker welke andere huisdieren je hebt en vraag hem of die bij elkaar passen.

Verzorging
De prachtige witte vacht van dit ras heeft twee lagen, een dichte wollen ondervacht die een keer per jaar verhaart en een hardere beschermende buitenvacht van recht haar met zilverkleurige punten. De verzorging van de vacht kan leuk zijn of vervelend, het is maar net hoe hond en eigenaar er mee omgaan.
Een gezin met heel jonge kinderen kan beter een vrouwtje nemen en een mannetje is beter geschikt voor de ruwere spelletjes van oudere kinderen en teenagers.

De ideale eigenaar

Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy